Doorgaan naar hoofdinhoud

Vrijwilligerswerk

In Franciscus Gasthuis & Vlietland zijn ongeveer 225 enthousiaste vrijwilligers actief. Als vrijwilliger geef je net dat stukje extra aandacht aan onze patiënten en bezoekers, dat een verblijf in het ziekenhuis zo veel aangenamer kan maken. Zowel patiënten, bezoekers als medewerkers van Franciscus Gasthuis & Vlietland zijn erg blij met de aanwezigheid en inzet van vrijwilligers.

Van vrijwilligers vragen wij naast klantgerichtheid en goede contactuele eigenschappen ook een goede beheersing van de Nederlandse taal. Dit is noodzakelijk voor het contact met onze patiënten. Als vrijwilliger in ons ziekenhuis ben je minimaal een (vaste) dagdeel per week beschikbaar. In verband met de privacy van de patiënt hebben alle vrijwilligers van Franciscus Gasthuis & Vlietland een geheimhoudingsplicht ten aanzien van wat een patiënt hen toevertrouwt. Daarnaast vragen wij van vrijwilligers een Verklaring Omtrent Gedrag. De kosten hiervoor worden door het ziekenhuis vergoed.

Wanneer je als vrijwilliger aan de slag gaat bij Franciscus Gasthuis & Vlietland, dan wordt er door ons en door onze patiënten op jou gerekend. Jouw komst is vrijwillig maar niet vrijblijvend.

Vrijwilligersactiviteiten

Op verschillende afdelingen is het mogelijk om vrijwilligerswerk te doen. Op dit moment zijn wij op zoek naar afdelingsvrijwilligers. 

Wat ga je doen? Als afdelingsvrijwilliger schenk je extra aandacht aan de patiënt waardoor de opname van de patiënt zo aangenaam mogelijk wordt gemaakt. Afdelingsvrijwilligers zijn actief op vrijwel alle verpleegafdelingen en op de Spoedeisende Hulp.

Wij bieden

Vrijwilligers zijn voor ons ziekenhuis onmisbaar! We vinden het belangrijk om onze vrijwilligers een zinvolle werkplek te bieden met fijne contacten. Uiteraard bieden wij je een reiskostenvergoeding en een collectieve vrijwilligersverzekering.

Vrijwilliger worden bij Franciscus Gasthuis & Vlietland

Wil je vrijwilliger worden in ons ziekenhuis? Reageer dan via onze vacatures voor vrijwilligerswerk!

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid