Doorgaan naar hoofdinhoud

Vrijwilligerswerk

In Franciscus Gasthuis & Vlietland zijn ongeveer 300 enthousiaste vrijwilligers actief. Als vrijwilliger geef je net dat stukje extra aandacht aan onze patiënten en bezoekers, dat een verblijf in het ziekenhuis zo veel aangenamer kan maken. Zowel patiënten, bezoekers als medewerkers van Franciscus Gasthuis & Vlietland zijn erg blij met de aanwezigheid en inzet van vrijwilligers.

Van vrijwilligers vragen wij naast klantgerichtheid en goede contactuele eigenschappen ook een goede beheersing van de Nederlandse taal. Dit is noodzakelijk voor het contact met onze patiënten. Als vrijwilliger in ons ziekenhuis ben je minimaal een (vaste) dagdeel per week beschikbaar. In verband met de privacy van de patiënt hebben alle vrijwilligers van Franciscus Gasthuis & Vlietland een geheimhoudingsplicht ten aanzien van wat een patiënt hen toevertrouwt. Daarnaast vragen wij van vrijwilligers een Verklaring Omtrent Gedrag. De kosten hiervoor worden door het ziekenhuis vergoed.

Wanneer je als vrijwilliger aan de slag gaat bij Franciscus Gasthuis & Vlietland, dan wordt er door ons en door onze patiënten op jou gerekend. Uw komst is vrijwillig maar niet vrijblijvend.

Vrijwilligersactiviteiten

Op verschillende afdelingen is het mogelijk om vrijwilligerswerk te doen. Enkele voorbeelden van vrijwilligersactiviteiten zijn:

  • Gastvrije Ontvangst: je ontvangt patiënten die voor opname of onderzoek naar het ziekenhuis komen en begeleidt de patiënt naar de afdeling;
  • Chauffeur op de pendeldienst: je vervoert patiënten van en naar het parkeerterrein en de hoofdingang;
  • Afdelingsvrijwilliger: je schenkt extra aandacht aan de patiënt waardoor de opname van de patiënt zo aangenaam mogelijk wordt gemaakt. Afdelingsvrijwilligers zijn actief op vrijwel alle verpleegafdelingen, Dialyseafdeling, Spoedeisende Hulp en de afdeling Radiologie;
  • Vrijwilliger Dienst Geestelijke Verzorging: je nodigt patiënten uit voor de kerkdienst en/of je brengt patiënten van de verpleegafdeling naar de kerkdienst in het ziekenhuis.

Wij bieden

Vrijwilligers zijn voor ons ziekenhuis onmisbaar! We vinden het belangrijk om onze vrijwilligers een zinvolle werkplek te bieden met fijne contacten. Uiteraard bieden wij je een reiskostenvergoeding en een collectieve vrijwilligersverzekering.

Vrijwilliger worden bij Franciscus Gasthuis & Vlietland

Heb jij interesse in vrijwilligerswerk op onze Rotterdamse locatie, Franciscus Gasthuis, of Schiedamse locatie, Franciscus Vlietland? Dan nodigen wij je van harte uit om onderstaand aanmeldformulier in te vullen. De vrijwilligerscoördinator neemt dan contact met je op om de wederzijdse verwachtingen op elkaar af te kunnen afstemmen.

Aanmeldformulier vrijwilligerswerk

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid