Doorgaan naar hoofdinhoud

Als IC-verpleegkundige ben jij niet snel buiten adem

Als Intensive Care verpleegkundige werk je bij Franciscus vanwege:

  • Specialistische & innovatieve zorg
  • Informele sfeer
  • Zelf roosteren
  • Sporten & stoelmassages op het werk

Het hogerop zoeken was nog nooit zo leuk! Als IC-verpleegkundige zorg jij voor de mensen die dat het allerhardst nodig hebben. Jij geeft ze – letterlijk! – lucht om te leven. Wil je specialistische en innovatieve zorg leveren? Maar ook werken op een afdeling met een warme en informele sfeer? Dan zit je goed bij de IC van Franciscus Gasthuis & Vlietland! Ervaar hoe het is om in ons topklinische ziekenhuis te werken.

Solliciteer direct Bel mij terug

Onze Intensive Care

Als IC-verpleegkundige bied je topklinische zorg aan patiënten waarbij we gebruik maken van de meest moderne beademings-, CVVH apparatuur. We hebben 20 IC bedden verdeeld over onze beide ziekenhuislocaties in Rotterdam en Schiedam. Ook hebben we een post-IC polikliniek en werken onze collega’s in het SIT- en Reanimatieteam van het ziekenhuis.

We werken met een goed ingespeeld team van intensivisten en IC-verpleegkundigen, practitioners, BAZ-verpleegkundigen én met ondersteunend verpleegkundigen.

IC Franciscus

That's the spirit

Onze Intensive Care staat voor topklinische en innovatieve zorg, teamspirit en blijven groeien. Je wordt onderdeel van een dynamisch team, waar we nauw met elkaar samen werken. Reken dus op korte lijntjes en een fijne onderlinge sfeer. Ook met de specialisten!

IC patient

Innoveren op onze IC

Innoveren vinden we op onze Intensive Care heel belangrijk. We doen bijvoorbeeld mee aan diverse onderzoeken en studies, zoals de behandeling met een VR-bril om post-IC syndroom te voorkomen. Voor jou als IC-verpleegkundige ligt de onderzoekswereld dus aan je klompen. Wil je zelf onderzoek doen of participeren in een onderzoek? Wij zeggen ja!

IC VR

Klim naar de top

In ons ziekenhuis kun je altijd door blijven klimmen. Je gaat dan ook niet voor niets aan de slag in een topklinisch ziekenhuis. Je kunt je bij ons verder ontwikkelen binnen een specifiek aandachtsgebied zoals decubitus, kwaliteit, opleidingen etc. Ook zijn er mogelijkheden om je op termijn verder te specialiseren als ventilation- of circulation practitioner. En wil je het werken op de IC combineren met een baan op de SEH? Ook dat is mogelijk!

IC-verpleegkundige Rotterdam ontwikkelen

Rooster gerust mee...

Werken op onze IC biedt jou als IC-verpleegkundige éxtra voordelen. Onze IC maakt bijvoorbeeld als eerste binnen Franciscus Gasthuis & Vlietland zelf de roosters. Je hebt dus als IC-verpleegkundige veel inspraak in je werktijden. Elke 8 weken vul jij jouw ideale schema in en samen met je collega’s verdelen jullie de openstaande diensten. Zo bepaal jij grotendeels zelf je rooster! Dat werkt erg goed.

STZ

Intensive Self Care

Ja, je biedt intensieve zorg aan onze patiënten, maar het is ook belangrijk dat je goed op jezelf let. Daarom bieden wij onze IC-verpleegkundigen verschillende mogelijkheden om na het werk bij te tanken. Doe bijvoorbeeld mee aan de wekelijkse bootcamp-les, doe een kickboks-training, ga voor die heerlijke stoelmassage of doe tijdens de nachtdienst een powernap in onze Booztr!

self care
Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid