Doorgaan naar hoofdinhoud

Zit werken als dialyseverpleegkundige jou in het bloed?

  • Grootste Dialysecentrum van Nederland, maar toch kleinschalig en persoonlijk
  • Groot aandeel peritoneale dialyse: kom in ons PD-team!
  • Werk vanaf dit jaar met een gloednieuw machinepark
  • 2 ziekenhuislocaties in Rotterdam & Schiedam

Sta jij na het lezen van deze punten al te trappelen op je klompen? Mooi! Franciscus zoekt dialyseverpleegkundigen die de perfecte balans najagen tussen innovatieve zorg en een fijne sfeer. Want precies dat bieden wij onze patiënten op de Dialyse. Kom je binnenkort kennis maken?

Solliciteer direct Bel mij terug

Grootste Dialysecentrum van Nederland

35.000 nierfunctievervangende behandelingen per jaar, 77 stoelen, 3 isolatieboxen en ruim 100 collega´s. Klinkt overweldigend? Dat is het niet! Ons Dialysecentrum is namelijk verdeeld over de 2 ziekenhuislocaties in Schiedam en Rotterdam. Onze dialyseverpleegkundigen omschrijven de afdeling als een dorp binnen Franciscus. Het management is laagdrempelig en toegankelijk en de samenwerking met de nefrologen is hartstikke goed. En... we groeien nog steeds! Groei je met ons mee?

Dialysecentrum, PD team & IC-diensten

Aan afwisseling geen gebrek! Franciscus heeft een groot aandeel in peritoneale dialyse (thuisdialyse) in de regio van Schiedam en Rotterdam. Dit betekent dat onze dialyseverpleegkundigen ook onderdeel zijn van het PD-team wanneer zij dit willen. Werken in het ziekenhuis afwisselen met werken bij de patiënt thuis, behoort daarom tot jouw mogelijkheden! En dat is nog niet alles, want onze dialyseverpleegkundigen draaien namelijk ook geregeld IC-diensten.

Gloednieuw machinepark

Wil je werken met de nieuwste apparatuur? Dan hebben wij goed nieuws! Dit jaar starten we met het vervangen van onze dialysemachines. Daarnaast hebben wij 3 isolatieboxen met drukbewaking op de afdeling en gebruiken we binnen Franciscus verschillende filtertechnieken: hemofiltratie, plasmaferese en hemoperfusie . Wij zorgen ervoor dat je als dialyseverpleegkundige nooit stil staat en op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.

Chronische Dialysepatiënt

Geen vluchtige contacten, maar een band opbouwen met je patiënten. In het ziekenhuis is dat niet vanzelfsprekend, echter kenmerkt het wel de Dialyseafdeling. Onze patiëntengroep is chronisch, wat betekent dat je naast je werk als verpleegkundige ook bouwt aan een band met de patiënt. We zijn altijd op zoek naar de juiste zorg voor de juiste patiënt en om dat te bereiken betrekken we onze patiënten bij de behandeling.

Kom naar de eredivisie!

Zoek je het als dialyseverpleegkundige graag hogerop? Top! Franciscus is een Topklinisch Opleidingsziekenhuis, wat bekend staat als de ‘eredivisie´ binnen de ziekenhuiszorg. Zo kun jij rekenen op specialistische zorg en een voortdurende focus op leren, opleiden, innovatie en onderzoek. Als dialyseverpleegkundige kun jij je dan ook in de in de breedte ontwikkelen. Diabetesverpleegkundige, vaattoegangsverpleegkundige, verlieskunde, verpleegkundig specialist, exus of liever doorgroeien tot teammanager? Binnen Franciscus is het allemaal mogelijk.

Dialyseverpleegkundige in opleiding

Met maar liefst 10 opleidingsplekken op de Dialyse is er altijd ruimte voor groei. Als dialyseverpleegkundige in opleiding volg je competentiegericht onderwijs en word je gekoppeld aan een eigen werk- en praktijkbegeleider. Wel zo fijn die persoonlijke aandacht! De opleiding volg je in Amsterdam aan het Amstel College en binnen de opleidingssetting van ons Dialysecentrum kan je al snel zelfstandig aan de slag. En hebben we al gezegd dat we bij voldoende formatie iedereen kunnen plaatsen?

Van topsnelheid naar totale ontspanning

Als dialyseverpleegkundige binnen Franciscus maak je veel kilometers. Wij vinden dat tegenover hard werken ook flinke ontspanning mag staan. Doe daarom mee aan onze bootcamp- en kickbokslessen of kies voor een stoelmassage!

Vacature Dialyseverpleegkundige arbeidsvoorwaarden
Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid