Doorgaan naar hoofdinhoud
Afbeelding bij 'Zelf roosteren is helemaal ‘het einde’!'

'Zelf roosteren is helemaal ‘het einde’!'

Tabea, verpleegkundige in de flexpool

Tabea werkt sinds augustus 2017 als verpleegkundige in de flexpool van Franciscus Gasthuis & Vlietland. We spraken haar in Franciscus Gasthuis na haar dagdienst.

Je dienst zit er op! Waar heb je gewerkt?

Ik kom net van de afdeling Chirurgie GE/ Long vandaan, een leuke afdeling! Toen ik hier startte werkte ik zowel in Franciscus Gasthuis als in Franciscus Vlietland. Inmiddels heb ik vrijwel alle afdelingen gezien. Enorm leuk en leerzaam maar ook intensief. Ik schrijf mij nu vooral in op diensten in Franciscus Gasthuis. Waarom? De chirurgische afdelingen spreken mij erg aan en die zijn voornamelijk hier gevestigd.

Hoe bevalt werken in de flexpool?

Hartstikke goed! Zelf roosteren is helemaal ‘het einde’: je geeft zelf aan wanneer en waar je komt werken, je kan overal omheen plannen en extra werken is altijd mogelijk. Zelf heb ik een contract voor 24 uur per week maar als ik meer wil werken dan kan dat eigenlijk altijd wel. Ik krijg hier ook veel mogelijkheden. Bijvoorbeeld om een kijkje te nemen op andere afdelingen. Zo heb ik laatst meegelopen op de IC en de ambulance. Eigenlijk zijn mensen heel enthousiast als je een keer vraagt of je mag komen spieken op de afdeling.

Hoe ben je hier terecht gekomen?

Ik ben na mijn opleiding mbo-verpleegkunde hier terecht gekomen. Dit is een mooie kans om uit te zoeken wat het ziekenhuis mij te bieden heeft. Bijvoorbeeld een interne afdeling… als je hier tijdens je studie geen stage gelopen hebt dan weet je eigenlijk niet goed wat deze afdeling inhoudt. Inmiddels heb ik vrijwel alle afdelingen binnen het ziekenhuis gezien zoals Long, Cardiologie, Interne Geneeskunde, Oncologie/ Hematologie, MDL en alle Chirurgische afdelingen.

Hoor je er eigenlijk wel ‘’echt’’ bij als flexcollega?

Op de ene afdeling draai je een losse dienst en op de andere afdeling maak je praktisch onderdeel uit van het team. Dit ligt ook een beetje aan jezelf: in hoeverre investeer je in een band met collega’s. Overigens neem ik niet deel aan de afdelingsoverleggen, maar dat vind ik eigenlijk wel prima. Het contact met de flexpool is fijn en laagdrempelig. Ik kan altijd terecht met vragen en krijg snel antwoord. Laatst heb ik bijvoorbeeld gevraagd hoe ik het beste een dagje meelopen op de IC kan organiseren.

Hoe is het om je loopbaan te starten in de flexpool?

Ik ben drie weken ingewerkt en daarna heb ik mij zelf ingeroosterd. Natuurlijk is het even wennen in het begin want je bent op elke afdeling nieuw. Zelf gaf ik altijd goed aan wat ik wel en niet kon en eigenlijk had iedereen daar wel begrip voor. Je moet wel snel dingen op kunnen pakken. Het is overigens wel heel handig als je al stage-ervaring hebt opgedaan in een ziekenhuis.

Wat zou je iemand willen meegeven die overweegt in de flexpool te werken?

Ik zou het zeker aanraden. Je leert onwijs veel op de verschillende afdelingen en je hebt veel vrijheid in het roosteren. Ik vind het in ons ziekenhuis ook erg prettig werken omdat we weinig hiërarchie hebben. Hierdoor werken we op een laagdrempelige manier samen en kunnen we makkelijk overleggen!

Wil jij ook werken in ons ziekenhuis? Bekijk onze vacatures en solliciteer direct!

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid