Doorgaan naar hoofdinhoud
Afbeelding bij 'Werken op de afdeling Dialyse? Ik was meteen verkocht!'

'Werken op de afdeling Dialyse? Ik was meteen verkocht!'

Dialyseverpleegkundigen Reyhan & Michelle

Vertel, wie zijn jullie?

Reyhan: ik ben Reyhan en ik werk al 10 jaar in Franciscus Gasthuis & Vlietland en sinds 4 jaar op de afdeling Dialyse. Ooit gestart op de afdeling Chirurgie en Long en uiteindelijke de opleiding tot Dialyseverpleegkundige gevolgd. Overigens ben ik ook kartrekker voor ‘kwetsbare ouderen’ binnen de organisatie en ‘risicomanagement’ binnen de afdeling. Een mooie uitdaging!

Michelle: ik heb mijn mbo Verpleegkunde opleiding gevolgd in een ander ziekenhuis en eigenlijk dacht ik toen dat het ziekenhuis niets voor mij was. De nachtdiensten braken mij of en ik vond de korte contacten met patiënten niet fijn. Daarom ben ik na het behalen van mijn diploma in de VVT sector gaan werken maar na 3 jaar wilde ik toch weer meer complexe zorg verlenen. Toen ben ik bij de afdeling Dialyse terecht gekomen, waar ik momenteel in de afrondende fase van de opleiding zit!

Waarom specialiseren tot Dialyseverpleegkundige?

Reyhan: eigenlijk was ik op zoek naar meer regelmaat qua diensten en ik wist dat de afdeling Dialyse dit bood. Ik mocht een keer meelopen op de afdeling en was erg onder de indruk. Er komt een hele technische kant bij kijken en ik vroeg me oprecht af wat iedereen met de dialysemachines deed. Het zag er zo complex uit! Na de studie kan ik zeggen dat het specialisme veel breder is dan ik dacht, zo doe je thuisdialyse, coach je collega’s en leerlingen, kijk je mee met lab. uitslagen en breng je gezondheidsrisico’s in kaart. Ik vind het ook leuk dat je echt een band kan opbouwen met patiënten; veel patiënten zien jou nog vaker dan hun eigen familie!

Michelle: mijn beste vriendin werkte in Franciscus Vlietland op de Dialyse afdeling en zij vertelde over haar werk. Ik besloot om een ochtend mee te lopen en ik was direct verkocht! Ik werd enorm warm onthaald en voelde me direct al thuis. Ik merkte dat ik hier wel een band kon opbouwen met patiënten én de verpleegtechnische handelingen komen hier veel aan bod. Elke dag is anders en dat maakt het werk uitdagend.

En waarom dan juist in Franciscus Gasthuis & Vlietland?

Reyhan: voor mij was de keuze al snel gemaakt. Franciscus Vlietland was en is een mooi nieuw ziekenhuis waar met gloednieuwe apparatuur gewerkt worden. Dit trok mij!

Michelle: omdat mijn vriendin hier werkte. Een keer meelopen was zo geregeld en na het meelopen was ik dus ook direct verkocht.

Was het specialisme anders dan jullie vooraf hadden verwacht?

Reyhan: ja, zeker! Het is veel uitgebreider en breder dan ik vooraf had gedacht. Momenteel ben ik twee jaar gediplomeerd, maar ik leer iedere dag weer nieuwe dingen bij. Onze nieren hebben veel meer functies dan alleen het produceren van urine, zoals het aanmaken van hormonen. Er komt dus zoveel meer bij kijken dan je vooraf denkt.

Michelle: ik ben er eigenlijk vrij blanco ingestapt want ik had geen goed beeld van wat dialyse in hield. Wel had ik de verwachting meer verpleegtechnisch bezig te zijn en dit is ook zeker waar gebleken!

Wat wil je kandidaten die interesse hebben meegeven?

Michelle: Dialyse is een mooi specialisme waar je een band opbouwt met de patiënten. Daarnaast ben je als verpleegkundige verpleegtechnisch bezig en moet je kunnen omgaan met acute situaties. Het is een uitdagend en leuk specialisme. Daarnaast zijn de werktijden prettig, geen zondagen en geen nachten!

Reyhan: kom vooral een kijkje nemen op de afdeling Dialyse! Wij ontvangen je met open armen en beloven je op een indrukwekkende meeloopdag!

Ook jouw roeping?

Interesse in de opleiding? Of een keertje meelopen met Reyhan en Michelle? Neem contact op met onze recruiter via 06-19068766 (appen kan ook!).

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid