Doorgaan naar hoofdinhoud
Afbeelding bij ‘We hebben een hoge standaard‘

‘We hebben een hoge standaard‘

Opleidingsadviseur beroeps- en vervolgopleidingen Jolanda

Jolanda werkt als opleidingsadviseur beroeps- en vervolgopleidingen bij Franciscus. In dit interview vertelt ze wat haar werk inhoudt, wat haar baan zo mooi maakt en wat topklinisch zijn voor haar betekent.

“Toen ik na 26 jaar werkzaam te zijn geweest in een ander ziekenhuis toevallig de vacature van opleidingsadviseur voorbij zag komen, wist ik het: dit ben ik! Het was tijd voor vernieuwing. Ik wilde wat anders en was er klaar voor om een sprong in het diepe te wagen. Tijd om uit mijn comfort zone te stappen!”

Hoe ziet een ‘standaard’ werkdag er voor jou uit?

“Standaard?! Die is er niet! Geen dag is hetzelfde namelijk en dat maakt mijn werk nu juist zo leuk! Maar om je een idee te geven… Vanmorgen ben ik met mijn mail begonnen. Na o.a. het beantwoorden van een vraag over een student die zwanger is, was het tijd voor mijn eerste afspraak: een overleg met collega ambassadeurs van Goodhabitz. Goodhabitz is een platform waar alle Franciscus collega’s gebruik kunnen maken van ruim 100 online trainingen. En dat zijn echt niet alleen trainingen die nodig zijn voor de werkzaamheden, maar juist ook trainingen om jezelf verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een cursus Spaans te volgen, hartstikke leuk dus! Daarna stond er een overleg met collega´s over de deskundigheidbevordering van werkbegeleiders op de planning. En vanmiddag staat er nog een afspraak met één van de zorgmanagers op de planning over het leerklimaat op de afdeling. En morgen? Dan ziet mijn dag er weer heel anders uit! Ik sluit dan namelijk aan bij de interne sollicitatiegesprekken op de afdeling Cardiologie voor de functie van praktijkbegeleider.”

Wat maakt jouw baan zo mooi?

“De enorme diversiteit! En niet alleen in de werkzaamheden, maar ook in contacten die ik heb binnen het ziekenhuis en de verschillende afdelingen waar ik kom. Het ene moment heb ik overleg met een directeur zorg en het andere moment beantwoord ik een vraag van een student. Juist die afwisseling zorgt er voor dat ik de verbinding kan maken tussen het management en de zorg. Het is mijn doel om goede professionele vakgenoten op te leiden. Ik ben daar niet praktisch mee bezig maar wel adviserend. Zo kan ik er aan bijdragen om een leerklimaat te ontwikkelen waarin iemand het vak kan komen leren. Dat vind ik mooi.”

Wat betekent ‘topklinisch zijn’ voor jou?

“Dat we een hoge standaard hebben voor opleiden én dat we die hoge standaard ook kunnen bieden aan onze studenten. Daar zijn we trots op. We bieden specialistische zorg binnen Franciscus waarbij de focus ligt op opleiden en onderzoek. Dit jaar zijn er dan ook weer onwijs veel studies gestart. En ook het verpleegkundig onderzoek krijgt steeds meer aandacht. Het verpleegkundig symposium is onlangs ook weer geweest. Dat zijn mooie voorbeelden van wat ‘topklinisch zijn’ volgens mij inhoudt.”

Waarom Franciscus?

“Ik vind de klompencampagne natuurlijk helemaal te gek! Toen ik hier vroeger eens in huis was bedacht ik me al: misschien ga ik hier ooit wel eens werken. Wat mij zo aansprak? Dat ondanks dat het een groot ziekenhuis is, het kleinschalig en gemoedelijk aanvoelt. Iedereen zegt elkaar bijvoorbeeld gedag. Dat is toch fijn?”

Wat wil jij een nieuwe collega meegeven?

“Dat het een ontzettend leuke functie is met een hele brede scope. Die scope moet je wel goed zien af te bakenen. Want de werkzaamheden zijn divers en je moet snel kunnen schakelen. Van het beantwoorden van de meest uiteenlopende vragen van leerlingen tot het strategisch adviseren van een directeur zorg en alles daar tussenin. Het ziekenhuis is overigens ook een enorm dynamische en inspirerende werkomgeving. De zorg verandert continu en dit vraagt ook wat van de Franciscus Academie. Je moet innovatief en out-of-the-box kunnen denken. En het leuke is dat je hier ook écht de ruimte krijgt om het anders aan te pakken. Lijk dit jou wat? Dan ben jij misschien wel mijn nieuwe collega!”

Vacature opleidingsadviseur

Ook aan de slag als opleidingsadviseur bij Franciscus? Mooi! Want we hebben nu een vacature! Bekijk de vacature voor Opleidingsadviseur Beroeps- en Vervolgopleidingen en solliciteer!

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid