Doorgaan naar hoofdinhoud

 

Lisanne en Aranka, trainees, vertellen

In september 2017 is het Franciscus Gasthuis & Vlietland gestart met
een traineeship. Het biedt verpleegkundigen uit een ander werkveld (VVT-sector)
en recent afgestudeerde MBO- en HBO-verpleegkundigen de kans om ervaring op te
doen binnen de klinische setting van een ziekenhuis.

De trainees werken 6 maanden op een chirurgische afdeling en 6 maanden op een interne afdeling. Daarnaast worden er 4 themaweken georganiseerd waarin aandacht wordt besteed aan klinisch redeneren en intervisie en krijgen de trainees de kans om op verschillende afdelingen, zoals poliklinieken, de OK, de endoscopie, of met gespecialiseerd verpleegkundigen, een dag mee te lopen. Op deze manier krijgen ze een idee van de mogelijkheden binnen het ziekenhuis en welke specialismen hun interesse hebben.

Lisanne: ‘Afgelopen zomer studeerde ik af als HBO-verpleegkundige en was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging waarin ik me verder kon ontwikkelen. De vacature van het traineeship sprak mij direct aan, ik solliciteerde en werd aangenomen! Het eerste half jaar van het traineeship heb ik op de afdeling Orthopedie en Gespecialiseerde Chirurgie in het Franciscus Gasthuis gewerkt. Een leerzame en interessante afdeling met leuke collega’s die een veilige en goede leeromgeving bieden. Ik heb hier een grote ontwikkeling doorgemaakt met betrekking tot mijn kennis en mogelijkheden.

lisanne

In maart ben ik gestart op de afdeling Geriatrie in het Franciscus Vlietland. Het verschil tussen de afdelingen is groot: van een protocollaire, geplande en kortdurende opname naar een langdurige, ongeplande opname met veel multimorbiditeit. Ik hoop ook dit half jaar mij verder te ontwikkelen en aan het einde van het traject met veel werkervaring mijn werkzame leven voort te zetten!’

Aranka: ‘Ook ik studeerde afgelopen zomer af, als MBO-verpleegkundige. Wat ik hierna precies wilde was voor mij nog onduidelijk, maar werken binnen een ziekenhuis heeft mij altijd getrokken. Ik heb eerst een verre reis gemaakt en toen ik terug was in Nederland, ben ik gaan solliciteren. Na heel wat sollicitaties en gesprekken kwam ik uiteindelijk de vacature voor het traineeship in het Franciscus Gasthuis & Vlietland tegen. Ik heb gelijk gesolliciteerd en werd aangenomen!

aranka

Het traineeship vind ik een goed initiatief omdat ik zelf heb meegemaakt hoe lastig het is om een baan te vinden wanneer je bent afgestudeerd; ondanks het grote tekort in de zorgsector wordt er overal naar werkervaring gevraagd. Het eerste half jaar heb ik op de afdeling Chirurgie in het Franciscus Gasthuis gewerkt, waar ik veel heb gezien en geleerd. Ik heb hier de kans gekregen om te groeien als verpleegkundige in een fijne en leerzame omgeving. Nu ben ik bezig met mijn tweede half jaar en werk ik op de afdeling Longgeneeskunde in het Franciscus Vlietland. Ik hoop hier, net als op de afdeling Chirurgie, het ook erg naar mijn zin te krijgen!’

Lisanne en Aranka kun je de aankomende maanden volgen; zij gaan hun ervaringen over het traineeship met jullie delen door het schrijven van blogs.

 

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid