Doorgaan naar hoofdinhoud
Afbeelding bij 'Ik zie mensen van alle leeftijden,  van baby tot hoogbejaard.'

'Ik zie mensen van alle leeftijden, van baby tot hoogbejaard.'

Dokter Hooft van Huysduynen, KNO-arts

Dokter Hooft van Huysduynen is 5 jaar werkzaam als KNO-arts. Hij vertelt enthousiast over zijn vak, dat gericht is op de behandeling van keel, neus en oren: ‘Het mooie van mijn specialisme, is dat ik mensen van alle leeftijden zie. Van baby tot hoogbejaard… en alles wat daartussen zit. Hele jonge kinderen hebben vaak klachten die veroorzaakt worden door ontstoken neus- of keelamandelen. Jongeren komen juist vaker met chronische oorproblemen. En ouderen hebben vaker last van een slecht gehoor. Wij zien dus per levensfase bepaalde klachten vaker terugkomen. 

Ongeveer een kwart van mijn patiënten is jonger dan 18 jaar. Ik werk nu vijf jaar als KNO-arts. Er zijn dus kinderen die ik als angstige kleuter van twee heb meegemaakt en nu terugzie als eigenwijze mannetjes van zeven! Dat is erg leuk, kinderen zijn enorm nieuwsgierig en stellen allerlei vragen. Daarom kunnen ze tijdens het onderzoek meekijken op een scherm, zodat zij zien wat ik zie. 

Maar soms is het ook lastig om met kinderen te werken. ‘Ongeveer 10% van de kinderen is angstig. Dan maak ik met de assistente de afweging: eerst proberen te kalmeren of even doorzetten? Een onderzoek duurt namelijk erg kort, een minuut is al voldoende.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid