Doorgaan naar hoofdinhoud
Afbeelding bij ´De perfecte kans om ervaring op te doen in het ziekenhuis!´

´De perfecte kans om ervaring op te doen in het ziekenhuis!´

Trainee verpleegkundige Aranka

Het trainee traject is inmiddels ten einde en op dit moment werk ik op de afdeling Longziekten/ Cardiologie in Franciscus Gasthuis. Dat het trainee traject nu echt is afgrond, is voor mij een raar idee! Het afgelopen jaar hebben we zóveel geleerd, kennis opgedaan en leuke collega’s leren kennen. Het jaar is dan ook voorbij gevlogen. Maar hoe nu verder?

De meeste trainee-verpleegkundigen hebben inmiddels een plekje gevonden binnen het ziekenhuis, maar sommigen zijn er juist achter gekomen dat het ziekenhuis toch niet de plek is waar zij het liefst willen werken. Dat kan want dit traject is ook bedoeld om te kijken of de klinische setting in het ziekenhuis bij je past. Daarnaast hebben we het afgelopen jaar de kans gekregen om te ontdekken in welke richten we verder willen groeien, of we een opleiding willen volgen, of we ons willen specialiseren of misschien wel iets heel anders…

'... de perfecte kans om ervaring op te doen en ook nog eens op verschillende afdelingen in het ziekenhuis!'

Mijn ervaring met dit traject is erg positief: ik vond het fijn om ervaring op te doen op verschillende afdelingen binnen het ziekenhuis maar we hebben daarnaast ook de mogelijkheid gekregen om mee te lopen met andere disciplines. Er is voldoende tijd geweest om bekend te raken met beide ziekenhuislocaties en wanneer ik terug kijk op het afgelopen jaar dan valt het mij op dat ik veel leuke mensen heb leren kennen. Maar wat ik ook heel fijn vond is dat ik gestart ben samen met tien andere trainee verpleegkundige. Vooral de eerste maanden hebben we ook best wat steun aan elkaar gehad. Voordat ik aan dit trainee programma startte viel het mij op dat er regelmatig ervaren verpleegkundigen worden gezocht. Omdat ik nog geen werkervaring had in het ziekenhuis was dit de perfecte kans om ervaring op te doen en ook nog eens op verschillende afdelingen in het ziekenhuis.

Voor mij was het overigens al snel duidelijk dat ik in de ziekenhuis setting wil blijven: de complexe zorg, diversiteit aan patiëntencategorieën en leermomenten vind ik namelijk erg belangrijk en deze aspecten vind ik hier. De vraag is nu welke vacature of afdeling het beste bij mij past. Er zijn zóveel richtingen, wat past er bij mij? Wil ik mij specialiseren of is dat nog te vroeg? Vind ik hier een plekje of ga ik elders kijken? Op dit moment ben ik nog steeds werkzaam op de afdeling Longziekten/ Cardiologie, maar dan in Franciscus Gasthuis. Wat ik hierna zal gaan doen weet ik nog niet. De keuze is op dit moment enorm vanwege de tekorten dus ik zal een goede afweging moeten maken.

'Wil ik mij specialiseren of is dat nog te vroeg? Vind ik hier een plekje of ga ik elders kijken?'

Tijdens het traineeship hebben we regelmatig themaweken gehad. Tijdens deze weken hebben we onderling intervisies, volgen we lessen in klinisch redeneren en hebben we meeloop dagen. Super leuk! Tijdens de laatste themaweek was er ruimte voor evaluatie. Daarnaast was één van onze recruiters aanwezig die benieuwd was naar onze plannen, mee dacht over passende vacatures en tips gaf over solliciteren. Erg waardevol!

Onlangs heb ik samen met mijn collega trainees het trainee traject afgesloten en het stokje over gedragen aan de nieuwe groep trainees. Ik wens ze veel succes en plezier en ben blij dat ik deze kans heb gekregen!

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid