Doorgaan naar hoofdinhoud
Afbeelding bij 'De magie en fantasie van een kind is zo mooi!'

'De magie en fantasie van een kind is zo mooi!'

Kinderverpleegkundige & High Care Neonatologieverpleegkundige Tania

Je bent nooit te oud voor een sticker (op het hoofd)!

Tania is onlangs gediplomeerd voor haar specialisatie en werkt als Kinderverpleegkundige & High Care Neonatologie verpleegkundige in Franciscus Gasthuis & Vlietland. Ze vertelt graag over haar werk.

Vertel, wie ben je?

Ik ben Tania, 30 jaar oud en sinds september 2016 werkzaam in Franciscus Gasthuis & Vlietland, locatie Vlietland. Hiervoor heb ik ervaring opgedaan op een SEH afdeling in Noord-Holland, waar ik tot voor kort ook woonde. Onlangs heb ik de opleiding tot kinderverpleegkundige met minor High Care Neonatologie (HCN) afgerond.

Waarom heb je gekozen voor de opleiding Kinderverpleegkundige (met HCN aantekening)?

De afdeling SEH is heel dynamisch en acuut. Als je ergens de vaardigheden en stressbestendigheid leert, dan is het wel op deze afdeling! Tijdens mijn werk werd al snel duidelijk, veelal bij het aanleggen van de vele mini gipsspalken, waar mijn hart lag: de kindergeneeskunde! En ja, waarom de kindergeneeskunde? De kindergeneeskunde heeft zoveel mooie kanten. Dit specialisme brengt een mooie combinatie tussen zorgen en begeleiden met zich mee. De magie en fantasie van een kind in zijn diverse ontwikkelingsfasen zijn zo mooi om mee te maken! Dit is een beroep waar ik het gevoel heb dat ik samen met mijn collega’s het verschil maak: het heeft een persoonlijke ‘satisfaction factor’ omdat je veel interactie hebt met ouders en kind.

Hoe is de opleiding bevallen?

De opleiding beviel mij goed. Het is een fantastische uitdaging en een mooie verrijking. Wanneer ik zo naar mijn resultaten kijk, dan ben ik ook enorm tevreden! Ik heb de opleiding via Franciscus Gasthuis & Vlietland bij het Erasmus MC gevolgd. Je doet er veel contacten op, je kan goed netwerken en het regelmatig spreken van je collega’s uit de regio is heel waardevol. Het is ongelooflijk om te zien hoe je groeit in een leerjaar.

Waarom heb je gekozen voor Franciscus Gasthuis & Vlietland?

Ik stond voorafgaand aan het solliciteren wel voor een keuze: kies ik voor een academisch ziekenhuis of een topklinisch ziekenhuis, zoals Franciscus Gasthuis & Vlietland. In ons ziekenhuis kunnen we baby’s en kinderen vaak begeleiden in het traject naar huis, dat vind ik fantastisch. Ik kan mij nog heel goed de eerste keer herinneren dat een erg ziek kind weer hersteld was en naar huis mocht. De begeleiding van het traject naar huis en het ontslag zijn vaak mooie momenten voor ouder en kind. Dan zijn we met z’n allen trots! En als de kinderen vervolgens nog energieker en opgeknapt langskomen voor controle op de poli, dan is dat prachtig. En dit is precies wat ik belangrijk vind en terug zie in mijn werk hier. Daarnaast krijg je veel ruimte om te groeien en te ontwikkelen. En, het is mogelijk om een aandachtsveld je eigen te maken en bijvoorbeeld het ambassadeurschap op je te nemen.

Wat zou je een toekomstige collega willen meegeven?

De opleiding tot kinderverpleegkundige brengt je enorm veel verdieping in je vak én je mag veel klinisch redeneren. Er zijn op de afdeling ervaren collega’s die je veel kunnen leren en hierdoor groei je elke dag! Zorg dat je proactief bent en geef je grenzen goed aan. Zorg er daarnaast voor dat je opleiding op nummer 1 staat. Creëer voor jezelf een solide planning en probeer niet te teveel af te wijken, dan ben je al halverwege!

Heb je altijd de droom gehad om kinderverpleegkundige te worden? Herken je je in het verhaal van Tania? Of ben je al kinderverpleegkundige? Dan is er plek voor jou! Het is een dynamische, veelzijdige functie met veel uitdagingen en de waardering van ouders en kind. Wil je het van dichtbij meemaken? Neem contact met ons op en/of loop een dagdeel met Tania mee! Bekijk onze vacatures.

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid