Doorgaan naar hoofdinhoud

Wat doet de Advies Commissie Wetenschap (ACW)?

  • Franciscus Gasthuis & Vlietland is berekend op een gedegen uitvoering van het onderzoek.
  • De uitvoering van het onderzoek plaatsvindt door of onder leiding van deskundigen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en van de uit te voeren verrichtingen.
  • De proefpersoon op adequate wijze wordt geïnformeerd.
  • De verzekering is afgesloten conform het bepaalde in de WMO geregeld.

Studie indienen voor goedkeuring door de Raad van Bestuur

Voor het indienen van een nieuwe (multicenter) studie is het nodig een volledig studie dossier aan te leveren. Ook wanneer Franciscus Gasthuis & Vlietland deelnemend centrum is.

De benodigde documenten zijn afhankelijk van het type studie:

Voor het indienen heeft u verder enkele documenten nodig:

* Binnenkort stappen wij over op digitale indiening via Castor SMS. De informatie uit het aanmeldformulier zal dan rechtstreeks in dit webbased-studiemanagementsysteem worden ingevoerd, waarmee dit formulier zal vervallen. Zodra dit ingaat zal u worden geïnformeerd via deze webpagina.

U kunt tot de overstap naar Castor SMS een nieuwe studie indienen door een email te sturen met alle benodigde documenten naar: wetenschapsbureau@franciscus.nl.

Contracten

Voor geneesmiddelen studies maakt Franciscus Gasthuis & Vlietland gebruik van de modelovereenkomst Clinical Trial Agremeent (CTA) deze is opgesteld in samenwerking tussen partijen die zijn verenigd in de DCRF (Dutch Clinical Research Foundation) en is te downloaden van de DCRF-website.

Voor een zo spoedig mogelijke beoordeling, volgt u de onderstaande tips:

  • Lever eerst een concept versie aan voor controle door onze jurist, voorzien van track changes ten opzichte van het standaard format; aanleveren van (concept) contracten verloopt via de lokale (hoofd)onderzoeker of diens studie team en moet worden gericht aan het Wetenschapsbureau.
  • Benoem de instelling zoals geregistreerd bij de Kamer van Koophandel: Stichting Sint Franciscus Vlietland Groep.
  • Ondertekening namens de instelling komt op naam van dr. C.J. Kruijthof, lid Raad van Bestuur of de bedrijfskundig manager van het betreffende specialisme.
Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid