Doorgaan naar hoofdinhoud

Leerunits

Naast de stages op de diverse verpleegafdelingen, is er de mogelijkheid voor mbo- en hbo-verpleegkunde studenten een stage op een leerunit te lopen. Er zijn twee leerunits in Franciscus Gasthuis, een op de verpleegafdeling Orthopedie en één op de verpleegafdeling Longziekten. Een stagevorm waarbij de praktijk wordt gezien als een krachtige leeromgeving doordat de theorie en praktijk meer geïntegreerd wordt.

Het concept leerunit/leerafdeling houdt in dat je met een groep medestudenten werkt naar een zelfstandige leer- werkhouding met als doel je voor te bereiden om na je opleiding direct aan de slag te gaan als zelfstandig verpleegkundige. Tijdens een stage op één van beide leerunits krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om de theorie in de praktijk te brengen, je gaat verpleegkundige vaardigheden toepassen en je wordt geprikkeld om mee te denken in de totale patiëntenzorg. Zo ga je, samen met een specialist, elke patiënt individueel bekijken, maar ook tijdens het multidisciplinair overleg kijk je naar de patiënten met de fysiotherapeut, de diëtiste enzovoorts om het gehele zorgproces te coördineren. Tijdens de stage, werk in je wisselende diensten, zoals dag- en avonddiensten en in het weekend. 

Samen met medestudenten (mbo en hbo-verpleegkunde) ben je verantwoordelijk voor het gehele zorgproces rondom de patiënt met de werkbegeleider (een gediplomeerd verpleegkundige) als eindverantwoordelijke.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid