Doorgaan naar hoofdinhoud

Stages

Werken in de gezondheidszorg is uitdagend en biedt unieke kansen voor zelfontwikkeling. De ambitie is om als topklinisch opleidingsziekenhuis (STZ) ‘toonaangevend in Nederland' te worden door in samenwerking met partners topklinische zorg te bieden tegen een concurrerende prijs vanuit een veilige en gastvrije omgeving’. Deze ambitie in combinatie met de veranderingen in de zorg, die zich in een steeds hoger tempo aanbieden, betekent dat wij voor een ingewikkelde, complexe uitdaging staan die een groot beroep doet op de professionaliteit en deskundigheid van onze medisch specialisten, verpleegkundigen en andere medewerkers. Wij willen bewust en (doel)gericht investeren in opleiding, ontwikkeling en onderzoek.

Franciscus Gasthuis & Vlietland zet zich daarom in voor:

  • Een ziekenhuisbreed stagebeleid, zodat voldoende stageplaatsen beschikbaar zijn (kwantitatief en kwalitatief); het biedt een goede gelegenheid om nieuw personeel te werven.
  • Een aantrekkelijk leerklimaat, zodat veel studenten hoogwaardige stages kunnen lopen; het biedt de student de gelegenheid om te ontwikkelen tot een competent beroepsbeoefenaar.
  • Een optimaal op elkaar aansluitend stage-aanbod dat (aankomend) zorgprofessionals en het ziekenhuis wederzijdse mogelijkheden biedt. Een stageplaats die goed aansluit bij het opleidingsniveau en de beroepspraktijk en stagiairs die een bijdrage leveren door inbreng van hun kennis bij uitvoering van de werkzaamheden en hun bijdrage leveren aan projecten en afstudeeronderzoeken.
  • Het stagebureau is gepositioneerd binnen de Franciscus Academie als onderdeel van het team beroeps- en vervolgopleidingen. Het stagebureau coördineert en verzorgt de matching tussen de stageverzoeken en het stage-aanbod en fungeert als een intermediair tussen de opleidingsinstituten en de interne afdelingen.
  • In het stagebureau zijn een stagecoördinator en medewerker(s) secretariaat Franciscus Academie werkzaam.
Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid