Doorgaan naar hoofdinhoud

Opleiding tot praktijkbegeleider (specialistische) verpleegafdeling

  • Krijg jij energie van het begeleiden van toekomstige collega's?
  • Ben jij een coach, doener, initiatiefnemen én een ambassadeur in 1?
  • Zie jij de combinatie tussen praktijkbegeleider en hbo verpleegkundige helemaal zitten?

Dan is de opleiding tot tot praktijkbegeleider (specialistische) verpleegafdeling iets voor jou! Lees je mee?

Introductie

Als praktijkbegeleider ben jij straks de rots in de branding van onze leerlingen, stagiaires en werkbegeleiders, want jij begrijpt: een goed begin is het halve werk! En dat begint bij de begeleiding tijdens de opleiding. Jij bewaakt de kwaliteit van het begeleidingsproces en waarborgt dat het leren en ontwikkelen in een veilig leerklimaat plaatsvindt.

Op de verpleegafdeling neem jij de coördinatie en organisatie van het praktijkleren op afdelingsniveau voor je rekening. Uitdagend? Zeker! Maar jij houdt wel van een uitdaging en bovendien vind je het opleiden van onze collega's van de toekomst ontzettend belangrijk!

Naast het coachen van de leerlingen, stagiaires en werkbegeleiders, geef je bed-site teaching, stimuleer en beoordeel je het individuele leerproces en creëer je leersituaties. Bij het aanpakken van knelpunten t.a.v. het leer- en begeleidingsproces krijg je ondersteuning van de opleidingsadviseur van de Franciscus Academie.

Deze baan als praktijkbegeleider combineer je met het werken als hbo verpleegkundige. Een combinatie waarvoor we bewust kiezen. Zo blijf je als praktijkbegeleider aangehaakt op de dagelijkse werkzaamheden en processen binnen de afdeling.

Opleiding

De opleiding volg je op de Breederode Hogeschool in Rotterdam. De opleiding duurt in totaal 9 maanden. Je hebt 2 keer in de maand een lesdag. Er zijn meerdere startmoment per jaar.

Begeleiding vanuit de Franciscus Academie

Elke 6 weken wordt er een praktijkbegeleidersbijeenkomst georganiseerd: Op weg naar ontwikkeling en expertise! Het doel van deze bijeenkomst is het opdoen en delen van vakkennis op het gebied van opleiding en begeleiden. Daarnaast ontmoet je alle andere praktijkbegeleiders binnen ons ziekenhuis!

Toelatingseisen

Voor het volgen van de opleiding, ben je in ieder geval in het bezit van:

  • een diploma hbo Verpleegkunde;
  • bij voorkeur één jaar ervaring als hbo verpleegkundige;
  • indien specialistische afdeling: een diploma voor dat specialisme.

Salaris en collegegeld

Het salaris is volgens de cao Ziekenhuizen. Franciscus Gasthuis & Vlietland betaalt de opleiding volledig. Je betaalt zelf dus geen studiekosten. Als je de opleiding vroegtijdig beëindigt, geldt er een terugbetalingsregeling.

Sollicitatie en informatie

Wil je meer informatie over de opleiding tot praktijkbegeleider (specialistische) verpleegafdeling? Neem dan contact op met Jolanda Schilt – Franke, opleidingsadviseur beroeps-en vervolgopleidingen, via telefoonnummer: 06-82532956.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid