Doorgaan naar hoofdinhoud

Opleiding hbo-verpleegkundige

Als verpleegkundige op hbo-niveau draag je verantwoordelijkheid voor het gehele zorgproces. Je maakt gebruik van je wetenschappelijke kennis en je gaat flexibel om met wisselende, complexe situaties. Je bent sociaal, communicatief vaardig en je hebt een onderzoekende houding.

Een hbo-verpleegkundige is een professional op kwalificatieniceau 6. Na het afronden van deze opleiding ben je in staat om te werken in verschillende sectoren van de gezondheidszorg, zoals het ziekenhuis.

Opbouw opleiding

De opleiding hbo-verpleegkunde is opgebouwd aan de hand van de verschillende rollen van een verpleegkundige. Deze rollen staan beschreven in het beroepsprofiel van de verpleegkundige.

Je leert de regie te pakken in de zorg in samenwerking met andere hulpverleners. Je leert als zorgprofessional je deskundigheid te ontwikkelen en bevordert de deskundigheid van je collega’s.

Duaal traject

Wil jij werken en leren combineren? Dan is de duale opleiding hbo-verpleegkunde echt iets voor jou! Wat houdt een duaal traject in:

  • Je werkt 3 dagen in de week in ons ziekenhuis; 
  • Je volgt 2 dagen in de week onderwijs op de Hogeschool Rotterdam;
  • Je werkt op verschillende afdelingen binnen ons ziekenhuis om alle aspecten van de verpleegkundige zorg te leren;
  • Je krijgt inzicht in de verschillende specialismen binnen ons ziekenhuis.

Franciscus biedt plekken aan voor de duale opleiding vanaf het derde leerjaar. Het is daarbij noodzakelijk dat je je Propedeuse hebt behaald of uiterlijk februari gaat behalen.

Duale studenten ontvangen een leerabeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding. Het salaris is volgens Cao Ziekenhuizen. De collegekosten en studieboeken worden door Franciscus betaald.

Voltijd opleiding 

Volg je de voltijd opleiding hbo-verpleegkunde? In Franciscus zijn er stages mogelijk vanaf het eerste leerjaar. De stage beslaat een periode van een half jaar. Je ontvangt een stagevergoeding conform Cao Ziekenhuizen. 

Sollicitatie en informatie

Solliciteren is mogelijk als er een vacature openstaat. Alle vacatures vind je hier. Wil je als eerste op de hoogte zijn van een openstaande vacature? Maak dan een job alert aan!

Voor inhoudelijke informatie kan je terecht bij mevr. J. Goedegebuure, stagecoördinator Franciscus Academie, via 06 - 19 17 35 11.

 

 

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid