Doorgaan naar hoofdinhoud

Opleiding tot basisarts

Binnen Franciscus Gasthuis & Vlietland bieden we plek aan studenten Geneeskunde die een beroepsoriënterende stage, onderzoeksstage of co-schappen willen lopen.

Masteronderzoek (onderzoeksstage)

Zoek je een leuke plek voor je onderzoeksstage tijdens je master? Denk dan aan Franciscus! Wij zijn een topklinisch ziekenhuis waar veel klinisch onderzoek wordt gedaan. Dit houdt in praktijkgericht en met de patiënt centraal.

Binnen Franciscus zijn er meerdere mogelijkheden voor een stage van 6 maanden, waarbij je gekoppeld wordt aan een arts-onderzoeker en een (deel)onderzoek verricht onder zijn/haar supervisie.

In de onderzoeketalage zie je de actuele beschikbare master opdrachten staan. Zit er een opdracht tussen waar je graag op wil reageren? Mail dan naar het wetenschapsbureau@franciscus.nl onder vermelding van je naam, mailadres en/of telefoonnummer en de opdracht waar je interesse in hebt. Je hoort dan spoedig van ons. We hopen je binnenkort te mogen ontvangen en rondleiden!


Actuele beschikbare master opdrachten

Beroepsoriënterende stage

Franciscus biedt 1e jaars studenten Geneeskunde van de Erasmus Universiteit de gelegenheid om tijdens hun beroepsoriënterende stage een aantal dagen mee te lopen met een medisch specialist.

Wil je hiervoor in aanmerking komen, dan vragen we je contact op te nemen met de Franciscus Academie (medischeopleidingen@franciscus.nl) en je voorkeurskeuze(s) en mogelijkheden aan te geven. Wij willen je uitdrukkelijk vragen niet direct contact op te nemen met de medisch specialisten.

Helaas hebben we maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, waardoor we niet iedere aanvraag kunnen honoreren.

Coschappen

Franciscus biedt mogelijkheden voor een coschap tijdens de masteropleiding geneeskunde binnen de verschillende disciplines. In ons ziekenhuis komen de coassistenten veelal vanuit de Erasmus universiteit. Ook coassistenten van andere universiteiten zijn natuurlijk welkom.

Binnen ons ziekenhuis is het mogelijk om een coschap te lopen bij de volgende vakgroepen:

 • Anesthesiologie;
 • Cardiologie;
 • Chirurgie;
 • Dermatologie;
 • Geriatrie;
 • Gynaecologie;
 • Intensive Care;
 • Interne Geneeskunde;
 • Kindergeneeskunde;
 • KNO;
 • Longgeneeskunde;
 • Neurologie;
 • Oogheelkunde;
 • SEH;
 • Urologie.

Co-lunch

Maandelijks organiseert de Franciscus Academie en de affiliatie coördinator de co-lunch. Tijdens de co-lunch wordt er feedback opgehaald die we gebruiken voor het continu verbeteren van de coschappen.

Reguliere coschappen

Het Onderwijs Service Centrum (SCO) van de Erasmus Universiteit verzorgt de communicatie rondom de verdeling van de coassistenten voor ons ziekenhuis. Wanneer je door het SCO bij ons bent aangemeld ontvang je via het secretariaat van de Franciscus Academie de benodigde informatie voorde start en het doorlopen van je coschap.

Oudste / keuze coschap

Wil je voor een oudste of keuze coschap in ons ziekenhuis in aanmerking komen? Neem dan contact op met de Franciscus Academie (coassistenten@franciscus.nl) en zij pakken de vraag op met de betreffende vakgroep. Wanneer je oudste of keuze coschap is goedgekeurd door de vakgroep en door Franciscus Academie, dien je deze zelf aan te melden bij de Universiteit. Je coschap kan pas doorgang vinden als je zowel van de universiteit als van de vakgroep en de Franciscus Academie akkoord hebt gekregen. 

Let op: Vermeld het mailadres coassistenten@franciscus.nl in de aanvraag aan de Universiteit.

Affiliatie coördinator

Dr. Franka Claes (neuroloog) is affiliatie coördinator van de coassistentenopleiding. Zij is verantwoordelijk voor de kwaliteitsbewaking van de coschappen binnen ons ziekenhuis en onderhoudt de contacten tussen de universiteit, de co-raad en de coassistentenopleiders binnen ons ziekenhuis.

Meer informatie

Voor meer informatie over de coschappen kun je contact opnemen met het secretariaat van de Franciscus Academie (coassistenten@franciscus.nl).

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid