Doorgaan naar hoofdinhoud

Opleiding tot recoveryverpleegkundige 

Introductie

De Recovery afdeling is onderdeel van het operatiekamercomplex. Een patiënt wordt opgenomen om te herstellen van onmiddellijke gevolgen van de anesthesiologische en chirurgische behandeling. Zij blijven korte tijd op de recovery en gaan na voldoende herstel naar een verpleegafdeling of naar de Intensive Care.

Als recovery verpleegkundige ben je verantwoordelijk voor het herkennen, bewaken en voorkomen van vroege postoperatieve complicaties. Daarnaast meet en registreer je de postoperatieve vorderingen in de vitale functies van de patiënt. Dit vraagt flexibiliteit, nauwkeurigheid, inzicht in het menselijk lichaam en affiniteit met de technische kant van het beroep. Het is afwisselend werk waarbij je nauw samenwerkt met anesthesiemedewerkers en anesthesisten.

Duur en start opleiding

De opleiding tot recovery verpleegkundige duurt in totaal dertien maanden waarin gemiddeld 25 lesdagen zijn ingepland. Je volgt de opleiding aan de Erasmus MC Zorgacademie. Er zijn 5 startmomenten per jaar, te weten januari, maart, mei, september en oktober.

Opbouw opleiding

Tijdens de opleiding wisselen het volgen van het onderwijs en het werken in de praktijk elkaar af. Je leert de beroepscompetenties van een recovery verpleegkundige. Deze competenties bevatten beroepsgerichte elementen van kennis, vaardigheid en attitude. Tijdens je opleiding loop je diverse stages, onder andere twee weken anesthesie, twee weken op de Intensive Care, één week kinderafdeling en één week Hartbewaking (CCU).

Toelatingseisen

Als je deze opleiding wilt volgen, ben je in ieder geval in het bezit van een BIG geregistreerd verpleegkundig diploma. Daarnaast heb je aantoonbare recente werkervaring op een chirurgische verpleegafdeling. Er geldt een voorwerkperiode van ongeveer drie maanden, waarin je kennis maakt met alle facetten van de Recovery afdeling. Deze voorwerkperiode moet met een voldoende praktijkbeoordeling worden afgesloten.

Salaris en collegegeld

Het salaris is volgens de cao-ziekenhuizen. Franciscus Gasthuis & Vlietland betaalt de volledige opleiding.

Sollicitatie en informatie

Voor meer informatie over de opleiding recovery verpleegkundige kun je contact opnemen met Ronald Jonkman, afdelingsmanager anesthesie, 010 - 461 6121 of met Vicky Veenman, praktijkopleider anesthesie, 010 - 461 7467.

Je kunt je open sollicitatie met motivatie en CV richten aan de stafafdeling P&O werving&selectie@franciscus.nl onder vermelding van ‘Opleiding tot recovery verpleegkundige’.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid