Doorgaan naar hoofdinhoud

Opleiding tot oncologieverpleegkundige

Introductie

Verpleegkundige oncologische zorg vindt in Franciscus Gasthuis & Vlietland plaats op verschillende afdelingen: zowel op intern en chirurgisch gebied, zowel op klinische als op poliklinische afdelingen. Daarnaast bestaat er ook een dagbehandeling waar de patiënten kortdurende behandelingen krijgen. Naast het bieden van hoogkwalitatieve zorg per afdeling is belangrijk dat er afstemming plaats vindt tussen de verschillende professionals. Als oncologieverpleegkundige heb je de kennis over het hele traject dat de patiënt doorloopt en ben je een spin in het web van deze zorg van opname tot ontslag.

Duur en start opleiding

De opleiding start meerdere malen per jaar. De duur van de opleiding is dertien maanden, bij een dienstverband van minimaal 32 uur.

Opbouw opleiding

Je werkt tijdens de opleiding op verschillende afdelingen om alle aspecten van de verpleegkundige oncologische zorg te leren. Verder loop je korte stages om inzicht te krijgen in de taken van andere disciplines en in de ketenzorg.

De Zorgacademie Erasmus MC te Rotterdam verzorgt het theoretische gedeelte van de opleiding. In de dertien maanden die de opleiding duurt, volg je 28 lesdagen.
Het onderwijs is competentiegericht. Er wordt gewerkt met zeven algemene kerncompetenties (CANMEDs) die uitgewerkt zijn voor de oncologieverpleegkundige.

De competenties zijn:

  • Vakinhoudelijk handelen
  • Communicatie
  • Samenwerken
  • Kennis en wetenschap
  • Maatschappelijk handelen
  • Organisatie
  • Professionaliteit

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je een van de volgende diploma’s met BIG-registratie nodig:

  • Mbo-verpleegkunde (niveau 4) diploma
  • Hbo-verpleegkunde (niveau 5) diploma
  • A-verpleegkundige (inservice)

Je bent bij voorkeur één jaar gediplomeerd.

Salaris en collegegeld

Het salaris is conform de cao-ziekenhuizen. Franciscus Gasthuis & Vlietland betaalt de opleiding volledig. Je betaalt zelf geen studiekosten. Als je de opleiding vroegtijdig beëindigt, geldt er een terugbetalingsregeling.

Franciscus Gasthuis en Vlietland biedt goede arbeidsvoorwaarden en aanvullende faciliteiten.

Sollicitatie en informatie

Voor nadere informatie over de opleiding tot oncologieverpleegkundige kun je contact opnemen met de adviseur beroeps- en vervolgopleiding via 06 - 33 73 4444.
Aanvullende informatie over het theoriegedeelte van de opleiding kun je vinden op de website van het opleidingsinstituut Erasmus Medisch Centrum.
Beschikbare opleidingsplaatsen staan vermeld bij vacatures.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid