Doorgaan naar hoofdinhoud

Opleiding tot geriatrieverpleegkundige

Heb je belangstelling voor de multi-problematiek en a-specifieke presentaties van ziektes en waarbij de diagnose niet altijd duidelijk is? Dan is de opleiding tot geriatrieverpleegkundige vast iets voor jou.

Introductie

Tijdens de opleiding verdiep je je in de geriatrische patiënt door middel van klinisch redeneren. Je hebt een belangrijke rol in de multidisciplinaire aanpak en ben je samen met de medisch specialisten betrokken bij de diagnostiek, behandeling en zorg van opname tot ontslag.

De zorg voor ouderen is een belangrijk speerpunt voor ons ziekenhuis.
De geriatrie van Franciscus Gasthuis & Vlietland is gespecialiseerd in trauma en delier.

De geriatrische patiënt wordt gezien met al zijn problematiek in een sfeervolle setting van een ziekenhuis. De werkomgeving biedt innovatieve mogelijkheden om de geriatrische patiënt zo goed mogelijk te behandelen. Er wordt veel aandacht besteed aan de leefomgeving van de patiënt, denkend aan een sfeervolle huiskamer en behandeling gericht op de oudere patiënt.

De medewerkers van de afdeling werken met veel enthousiasme samen aan de zorg, die volgens de methode 'patiënt toegewezen verpleging' is georganiseerd. Het stimuleren van zelfzorg is daarbij een uitgangspunt. De afdeling besteedt bovendien veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers en er zijn diverse (bij)scholingen.

Duur en start opleiding

De opleiding tot geriatrieverpleegkundige start in april en november. Deze duurt 13 maanden bij een dienstverband van 32 uur. Bij een dienstverband van minder dan 32 uur, wordt de lengte van de opleiding naar rato vastgesteld.

De opleiding kan gestart worden op de afdeling Geriatrie (Franciscus Vlietland) en Geriatrische Grauma Unit (Franciscus Gasthuis). Je doet praktijkervaring op beide locaties op.

Opbouw opleiding

Het theoretisch gedeelte van de opleiding wordt verzorgd door de Amstel academie te Amsterdam.


Tijdens de opleiding komen de volgende leereenheden aan de orde:

  • Inleiding in de klinische geriatrie
  • Psychische stoornissen
  • Somatische stoornissen
  • Palliatieve en terminale zorg
  • Continuïteit van zorg
  • Klinisch redeneren

Het theoretisch gedeelte van de opleiding omvat in totaal 28 dagen. Tijdens de opleiding wordt gewerkt met een digitaal praktijkleerboek. Nadat je de praktijkleerdoelen hebt behaald en ook aan overige praktijkeisen hebt voldaan, rond je de opleiding af met het bespreken van een zelf gerealiseerd kwaliteitsonderzoek en een patiëntbespreking.

Toelatingseisen

Als je deze opleiding wilt volgen, ben je in ieder geval in het bezit van een:

  • Diploma verpleegkundige (mbo/hbo)
  • Bij voorkeur één jaar ervaring als verpleegkundige

Er geldt een voorwerkperiode van minimaal drie maanden, waarin je kennis maakt met de verschillende aspecten van de geriatrische zorg. Deze voorwerkperiode moet met een voldoende praktijkbeoordeling worden afgesloten.

Salaris en collegegeld

Het salaris is volgens de cao-ziekenhuizen. Franciscus Gasthuis & Vlietland betaalt de opleiding volledig. Je betaalt zelf geen studiekosten. Als je de opleiding vroegtijdig beëindigt, geldt er een terugbetalingsregeling.

Franciscus Gasthuis & Vlietland biedt verder goede arbeidsvoorwaarden en aanvullende faciliteiten.

Sollicitatie en informatie

Wil je meer informatie over de opleiding? Wil je een keer meelopen op de afdeling?
Neem dan gerust contact op met:

- Annet Hengst, afdelingsmanager Geriatrie (Franciscus Vlietland) via telelefoonnummer: 010-8933860

- Andrea Krielen, afdelingsmanager Geriatrische Trauma Unit (Franciscus Gasthuis) via telefoonnummer: 010-4616409

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid