Doorgaan naar hoofdinhoud

Stimuleren gezond gewicht op Kinderafdeling

€ 1.000 opgehaald

Obesitas bij kinderen is een groeiend probleem. De kinderartsen van Franciscus Gasthuis & Vlietland hebben hier dan ook veel aandacht voor. Een voorbeeld hiervan is het samenwerkingsverband met Jongeren op Gezond Gewicht Vlaardingen (JOGG).

Gretha van den Berg, kinderarts: ‘Wij willen graag een omgeving creëren die een gezonde leefstijl stimuleert. Dit willen wij onder andere realiseren door bewegen digitaal en spelenderwijs aan te moedigen. Om dit project te laten slagen, is een spelcomputer met benodigdheden en een aantal spellen nodig die bewegen stimuleren. Met deze spelcomputer kunnen spellen worden gespeeld, waarbij het lichaam wordt ingezet als controller. Daarnaast kan de spelcomputer ook worden ingezet voor kinderen die te ziek zijn om te bewegen.‘

De spelcomputer wordt op de speelkamer in Franciscus Vlietland geplaatst en is bedoeld voor alle kinderen die om medische redenen de polikliniek Kindergeneeskunde bezoeken of op de Kinderafdeling verblijven. Hierbij is er extra aandacht voor kinderen met overgewicht of obesitas.

Kethelloop

Op 1 oktober 2017 vond de Kethelloop plaats in Schiedam. Van het inschrijfgeld gaat €1,- per inschrijving naar dit mooie project. Wij willen alle lopers hartelijk bedanken!

Om dit mooie project te realiseren is € 1.000,- nodig. Doe vandaag nog een donatie en draag jouw steentje bij!

Online doneren is mogelijk via iDeal. 

Donatie - Stimuleren gezond gewicht op KinderafdelingOm franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid