Doorgaan naar hoofdinhoud

Opnamelounge Franciscus Vlietland

€ 14.200 opgehaald

Als patiënten voor een geplande operatie naar Franciscus Vlietland komen, worden zij vaak opgenomen op een bed op de verpleegafdeling. Veel van deze patiënten hoeven eigenlijk niet in een bed te liggen om te wachten op een operatie omdat hier geen medische noodzaak voor is. Door het zorgconcept ‘opnemen zonder bed’ in te voeren, kunnen deze patiënten voor de ingreep plaatsnemen in een speciaal ingerichte ruimte. Deze ruimte wordt de opnamelounge genoemd.

Opnamelounge

De opnamelounge is een mooie, rustige opnamekamer waar patiënten worden opgenomen voorafgaand aan de operatie. De verpleegkundige voert een opnamegesprek en bereidt de patiënt op de operatie voor. Daarna kan de patiënt (samen met familie of begeleiding) wachten in deze lounge totdat hij wordt opgeroepen voor de operatie. Pas vlak voor de operatie nemen de patiënten daadwerkelijk plaats op een bed en wordt de patiënt naar de operatiekamer gebracht.

Door gebruik van dit zorgconcept wordt er efficiënter omgegaan met de beschikbare bedden op de verpleegafdelingen. Wij verwachten per jaar ruim 4.000 patiënten op te nemen via dit nieuwe zorgconcept. Dit zijn onder andere patiënten van het specialisme Orthopedie, Chirurgie, Keel-, Neus- & Oorheelkunde, Kaakchirurgie en Plastische Chirurgie in de leeftijd vanaf 18 jaar.

Wij willen er voor zorgen dat in de Opnamelounge een comfortabele zithoek, tafels met stoelen en (wand)decoratie komt om het verblijf van de patiënten te veraangenamen. Om de inrichting van de wachtruimte van de Opnamelounge mogelijk te maken, is een bedrag van €14.000,- nodig. 

De Vrienden staan garant voor het realiseren van dit project.

Online doneren is mogelijk via iDeal.

Donatie - OpnameloungeOm franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid