Doorgaan naar hoofdinhoud

Inrichting huiskamer Geriatrische Trauma Unit Franciscus Gasthuis

€ 13.700 opgehaald

In maart 2018 wordt een Geriatrische Trauma Unit (GTU) geopend in Franciscus Gasthuis. Op de GTU komen patiënten van 70 jaar of ouder met een fractuur (voornamelijk heup- of bovenbeenfractuur). Naast aandacht voor de breuk, is er ook oog voor alle andere zaken die van belang zijn voor een spoedig herstel van 70-plussers.

Huiskamer

Een belangrijk onderdeel van de GTU is de huiskamer. De huiskamer biedt een vertrouwde omgeving en helpt patiënten om snel weer in het normale ritme te komen. In plaats van in bed te liggen, kunnen patiënten al een dag na de operatie plaatsnemen in een van de stoelen in de huiskamer. Het contact tussen patiënten, het meedoen aan activiteiten en het gezamenlijk nuttigen van maaltijden in de huiskamer dragen bij aan een sneller herstel. Daarnaast worden familie en mantelzorger nauw betrokken bij het zorgproces, ook dit heeft een positieve invloed op het herstel.

Om er voor te zorgen dat deze patiënten straks in een gezellig aangeklede woonkamer kunnen zitten is €13.691 nodig. Met dit bedrag kan de woonkamer onder andere worden ingericht met een comfortabele zithoek, tafels met stoelen en (wand)decoratie.

De Vrienden staan garant voor het realiseren van dit project.

Online doneren is mogelijk via iDeal.

Donatie - Inrichting huiskamer GTUOm franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid