Doorgaan naar hoofdinhoud

Franciscus Gedenkt

€ 2.000 opgehaald

Jaarlijks, rond Allerheiligen en Allerzielen, wordt in Franciscus Gasthuis en sinds 2016 in Franciscus Vlietland een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd; Franciscus Gedenkt. Bezoekers, patiënten en medewerkers kunnen op deze dag stilstaan bij wie is gestorven.

Tijdens Franciscus Gedenkt willen wij samen met bezoekers, patiënten en medewerkers een moment van bezinning delen. Een gelegenheid waarin wij stilstaan bij wie gestorven is, met in ons hart de naam of namen van onze eigen dierbare overledenen. Het gedenken kan troost geven in een verdrietige periode. Gezamenlijk of persoonlijk staan wij stil bij een verbintenis die niet ophoudt te bestaan, ook al is onze dierbare niet meer hier.

Tijdens Franciscus Gedenkt worden gedichten voorgelezen en de herdenking wordt omlijst door gepaste live muziek. Aanwezigen kunnen in de binnentuin een kaarsje branden. Ook is het mogelijk om van het Stiltecentrum en de islamitische gebedsruimte gebruik te maken om individueel te gedenken.

Om deze gedenkmiddag te kunnen blijven organiseren, is per jaar €2.000,- nodig. Help mee Franciscus Gedenkt elk jaar mogelijk te maken en word Vriend of doe vandaag nog een gift.

Online doneren is mogelijk via iDeal. 

Donatie - Franciscus GedenktOm franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid