Doorgaan naar hoofdinhoud

Acute stress- en pijnvrije behandelkamer Franciscus Gasthuis

€ 28.435 opgehaald

We willen in Franciscus Gasthuis een mooie behandelkamer bouwen speciaal voor kinderen. Met behulp van licht, beeld en geluid kan een kind in deze kamer worden afgeleid van de nare behandeling. 

Op de Spoedeisende Hulp moet een kind soms een nare behandeling ondergaan. Zo kan het nodig zijn dat er bijvoorbeeld een infuus of een urinekatheter moet worden ingebracht. Dit kan leiden tot angst en pijn en daardoor ook tot veel stress bij het kind en vaak ook bij ouders. Je kunt een kind hiervoor medicatie geven. Echter middels verschillende afleidingstechnieken is het ook heel goed mogelijk om een behandeling zonder angst en pijn te ondergaan. We willen op de Spoedeisende Hulp in Franciscus Gasthuis een mooie behandelkamer bouwen speciaal voor kinderen. Met behulp van licht, beeld en geluid kan een kind in deze kamer worden afgeleid van de nare behandeling. Indien nodig moet ook adequate sedatie (een zogenaamd roesje) kunnen worden toegediend.

Om de bouw van de behandelkamer te bewerkstelligen is er geld nodig. We schatten de totale kosten op ongeveer € 28.435. Laten we samen bouwen aan een stress- en pijnvrije behandelkamer voor kinderen. 

De acute behandelkamer voor kinderen wordt mogelijk gemaakt door stichting DaDa. 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid