Obesitas bij kinderen is een groeiend probleem. De kinderartsen van Franciscus Gasthuis & Vlietland hebben hier dan ook veel aandacht voor.

Lees verder
€ 0 opgehaald

We willen in Franciscus Gasthuis & Vlietland op beide locaties een mooie behandelkamer bouwen speciaal voor kinderen. Met behulp van licht, beeld en geluid kan een kind in deze kamer worden afgeleid van de nare behandeling.

Lees verder
€ 1.133 opgehaald

Franciscus Gasthuis is in samenwerking met het Erasmus MC een onderzoek gestart naar inwendige bestraling na borstkanker.

Lees verder
€ 2.677 opgehaald

Op de SEH van Franciscus Gasthuis willen wij de kinderhoek in de wachtkamer opnieuw inrichten.

Lees verder
€ 0 opgehaald

Patiëntjes die de polikliniek Kindergeneeskunde in Franciscus Gasthuis moeten bezoeken, worden gezien in de zogenoemde spreekkamers.

Lees verder
€ 0 opgehaald

Op de polikliniek Gynaecologie/Verloskunde in Franciscus Gasthuis komen veel (zwangere) patiënten met veelal jonge kinderen.

Lees verder
€ 0 opgehaald

Jaarlijks, rond Allerheiligen en Allerzielen, wordt in Franciscus Gasthuis en sinds 2016 in Franciscus Vlietland een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd; Franciscus Gedenkt. Bezoekers, patiënten en medewerkers kunnen op deze dag stilstaan bij wie is gestorven.

Lees verder
€ 0 opgehaald

De diagnose en behandeling van hart- en vaatziekten bij vrouwen moet verbeteren. Daarom wordt onderzoek gedaan naar de invloed van de maandelijkse schommelingen van vrouwelijke hormonen.

Lees verder
€ 0 opgehaald

Het is niet leuk om rondom of tijdens feestdagen in het ziekenhuis te liggen. de vrienden willen daarom de patiënten tijdens die dagen een prettige afleiding bezorgen.

Lees verder
€ 2.500 opgehaald

Draagt u de Vrienden een warm hart toe en wilt u ons steunen met een donatie? Dan kunt u hier direct online doneren. Uw donatie wordt dan besteed aan een van onze projecten.

Lees verder
€ 0 opgehaald

Er komen ongeveer 50 kinderen per week op de Gipskamer op de polikliniek Chirurgie. Om de Gipskamer kindvriendelijker te maken, zouden wij graag een mooi plafond van led-panelen willen aanschaffen, zodat onze jongste bezoekers meer afleiding krijgen.

Lees verder
€ 900 opgehaald

Op de Spoedeisende Hulp (SEH) van Franciscus Vlietland willen we een nieuwe kinderhoek inrichten in de wachtkamer, met vaststaand spelmateriaal voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

Lees verder
€ 2.750 opgehaald

Om de wachtruimte van Radiologie en de wachtkamer van Nucleaire Geneeskunde in Franciscus Gasthuis aangenamer, maar ook lichter, te maken, zijn de led-panelen zeer welkom.

Lees verder
€ 3.630 opgehaald
Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid