Doorgaan naar hoofdinhoud

Kinderen die bij ons in het ziekenhuis worden behandeld ervaren vaak, ondanks alle goede zorgen, toch nog veel stress en spanning. Een zogenaamde Qwiek.up kan helpen dit te verminderen. Dit is een projector die met beeld en geluid afleiding geeft. De meest magische projecties toveren een saaie ziekenhuismuur om in een levend schilderij. De Qwiek.up reist mee met het kind over de verschillende afdelingen, waardoor een ziekenhuisopname minder eng en spannend wordt.

Lees verder
€ 6.455 opgehaald

Draagt u ons ziekenhuis een warm hart toe? Met behulp van uw donatie maken wij belangrijke projecten mogelijk op het gebied van onderzoek, innovatie en het welzijn van onze patiënten. Zo wordt een ziekenhuisbezoek fijner. Of het nu gaat om een kort of een lang verblijf. Steunt u ons met een (eenmalige) donatie?

Lees verder
€ 6.113 opgehaald

In de huiskamer op de afdeling Interne Geneeskunde van Franciscus Vlietland worden veel activiteiten voor patiënten georganiseerd. Ook activiteiten om het bewegen te stimuleren. Daarom maakt deze afdeling dankzij jullie donaties nu gebruik van het beweegapparaat ‘Moofie’. Met de beweegstokken wordt het bewegen voor ouderen een stuk leuker!

Lees verder
€ 1.575 opgehaald

Bewegen tijdens een ziekenhuisopname zorgt vaak voor een sneller herstel.

Lees verder
€ 1.620 opgehaald

Een ziekenhuisopname is vaak ingrijpend en spannend. Een fijne omgeving zorgt ervoor dat iemand zich prettiger voelt. Daarom is op de buitenmuur bij de Dagbehandeling in Franciscus Gasthuis een mooie fotoplaat op een grijze muur bevestigd. Vanaf nu kijken de patiënten vanuit hun kamer op de prachtige skyline van Rotterdam. Wij zijn blij met het mooie resultaat.

Lees verder
€ 3.171 opgehaald

Door een bijzonder mooie gift van Team Westland heeft het Oncologiecentrum een tillift aan kunnen schaffen. De tillift wordt ingezet om de patiënt in en uit bed te helpen die dit zelf niet meer kan. Ook heeft de tillift een weegfunctie. De tillift wordt als erg fijn ervaren voor zowel de patiënt als de verpleegkundige.

Lees verder
€ 11.000 opgehaald

Patiënten die behandeld worden in het Franciscus Oncologiecentrum kunnen zichzelf soms moeilijk warm houden.

Lees verder
€ 4.635 opgehaald

Mariska Schollaart kreeg 7 jaar geleden te horen dat zij ernstig astma heeft. Sindsdien is ze meerdere keren opgenomen geweest. Over haar ervaringen schreef ze een boek, met als doel: mensen inspireren en helpen om met astma om te leren gaan.

Lees verder
€ 559 opgehaald

Thomas wil graag iets terug doen voor de afdeling Neonatologie in Franciscus Gasthuis. Omdat hij de goede zorgen voor zijn te vroeg geboren zoontje Coen, die inmiddels bijna 3 jaar wordt en het goed maakt, als erg prettig heeft ervaren en de betrokken medewerkers erg heeft gewaardeerd.

Lees verder
€ 4.141 opgehaald

Met Virtual Reality ervaren zieke kinderen voor even een totaal andere omgeving. Ontspanningsoefeningen, spelletjes en video’s zorgen ervoor dat onze patiëntjes vergeten ziek te zijn en niet langer in een ziekenhuisbed liggen. De Virtual Reality bril helpt stress te verminderen en zorgt voor genoeg afleiding tijdens vervelende ingrepen.

Lees verder
€ 11.736 opgehaald

In het Franciscus Oncologiecentrum staat een fietslabyrint waar oncologiepatiënten gebruik van kunnen maken om hun conditie weer terug te krijgen en op peil te houden na de behandelingen. Het fietslabyrint is geschonken door de ‘Bloodbrothers’, de broers Arno en Eelco Kruijt.

Lees verder
€ 10.000 opgehaald

Om het contact tussen moeder en kind te bevorderen zijn er nu speciale wiegjes, Co-sleepers, die aan het bed van de moeder kunnen worden gemonteerd.

Lees verder
€ 8.214 opgehaald

Patiënten die met chemotherapie behandeld worden, krijgen voor, tijdens en na de behandeling een koude kap op hun hoofd (hoofdhuidkoeler). Dit om haaruitval te voorkomen.

Lees verder
€ 38.059 opgehaald

Patiënten met kanker krijgen als aanvulling op hun behandeling zachte voetmassages. De massages zorgen voor ontspanning, pijnverlichting en vermindering van bijwerkingen.

Lees verder
€ 2.600 opgehaald

In de Opnamelounge kunnen patiënten samen met hun naasten in een comfortabele opnamekamer verblijven tot zij worden opgeroepen voor de operatie. Om deze ruimte aangenamer te maken hebben wij de kamer ingericht met een comfortabele zithoek, tafels met stoelen en (wand)decoratie.

Lees verder
€ 24.620 opgehaald

Op de afdeling Interne Geneeskunde / Nefrologie in Franciscus Vlietland wordt een huiskamer gecreëerd voor de kwetsbare oudere patiënt.

Lees verder
€ 29.533 opgehaald

Op Franciscus Willemsplein zijn er enkele ruimten zonder direct daglicht. Daarom worden hier LED panelen geplaatst zodat er een 'buitenbeleving 'ontstaat.

Lees verder
€ 6.443 opgehaald

Voor het aankleden van het nieuwe Scopiecentrum worden er kunstwerken aangeschaft met mooie prenten van Schiedam.

Lees verder
€ 5.123 opgehaald

In het nieuw te realiseren Scopiecentrum in Franciscus Vlietland wordt een wacht/ontvangstruimte gecreëerd waar de patiënt en begeleider in een gastvrije en huiselijke sfeer kunnen wachten op de behandeling.

Lees verder
€ 14.250 opgehaald

Naast revalidatie, ontspanning en gezelligheid wordt ook de mobiliteit en activiteit van de patiënt gestimuleerd.

Lees verder
€ 15.548 opgehaald

Op de nieuwe verbouwde Dagbehandeling in Franciscus Gasthuis wordt een sfeervolle loungeruimte gerealiseerd.

Lees verder
€ 4.500 opgehaald

Voor de nieuwe Dagbehandeling in Franciscus Gasthuis wordt kunst aangeschaft om de ruimte huiselijker en sfeervol in te richten. Het gaat om 5 fotoschilderijen en enkele planten.

Lees verder
€ 1.700 opgehaald

Op de nieuwe verbouwde Dagbehandeling in Franciscus Gasthuis wordt een sfeervolle wachtkamer gerealiseerd.

Lees verder
€ 9.575 opgehaald

Op de afdeling Chirurgie 4 worden veel patiënten met long- of darmkanker behandeld. Zij kunnen zich sinds kort even terugtrekken in een nieuwe en sfeervolle ontspanningsruimte.

Lees verder
€ 1.256 opgehaald

Vanuit onze Vriendenstichtingen zijn enkele vertaalapparaatjes gefinancierd. Deze worden ingezet op verschillende Kinderafdelingen binnen ons ziekenhuis.

Lees verder
€ 720 opgehaald

Op de afdeling Interne Geneeskunde van Franciscus Vlietland kunnen ziekenhuiskamers van terminale patiënten sfeervol en huiselijk worden ingericht.

Lees verder
€ 4.864 opgehaald

De wachtkamer van de afdeling Interne Geneeskunde / Nefrologie is voorzien van levensecht raamfolie. Patiënten hebben op deze manier een fantastisch uitzicht over de skyline van Rotterdam. Dit maakt het wachten een stuk aangenamer.

Lees verder
€ 1.399 opgehaald

Met de luisterhulp is de hulpverlener nu ook voor de slechthorende patiënt beter verstaanbaar. De luisterhulp is een geluidsversterkend apparaatje waar een hoofdtelefoon aan gekoppeld is.

Lees verder
€ 2.400 opgehaald

Een mooi moment voor de Geriatrische Trauma Unit in Franciscus Gasthuis. De afdeling is in het bezit van een fietslabyrint. Patiënten komen vanuit hun (rol)stoel in beweging door virtueel een fietstocht te maken, wat kan zorgen voor een sneller herstel.

Lees verder
€ 10.295 opgehaald

Spelen op een mondharmonica helpt mensen met COPD om de ademhaling te verbeteren. COPD is een ongeneeslijke longziekte. De luchtwegen zijn vernauwd en werken steeds minder goed. Klachten van COPD zijn hoesten, benauwdheid en kortademigheid. Daarom geven logopedisten Alex Boon en Gonda Schipper-Hoogerwerf iedere week mondharmonicatherapie.

Lees verder
€ 4.083 opgehaald

De Intensive Care gebruikt een iPad om te kunnen communiceren met patiënten die zelf niet kunnen praten.

Lees verder
€ 620 opgehaald

In het Franciscus Oncologiecentrum staat de totale ervaring van de patiënt centraal. Patiënten kunnen bij het Oncologiecentrum terecht voor poliklinische zorg, dagbehandelingen met onder andere chemotherapie, opname op de verpleegafdeling, persoonlijke begeleiding en nazorg. Wij hebben een aantal mooie projecten kunnen realiseren.

Lees verder
€ 50.000 opgehaald

De Franciscus Borstkliniek is onderdeel van het Franciscus Oncologiecentrum. De wachtruimte van de Franciscus Borstkliniek is huiselijk en warm ingericht. Ook hier is veel aandacht voor sfeer. Door middel van kleur, licht, fotografie en speciale belettering is het een prettige omgeving om in te verblijven. Dankzij deze bijdrage wordt de wachtruimte/huiskamer een warme plek waar patiënten met borstkanker kunnen wachten op hun afspraak.

Lees verder
€ 34.000 opgehaald

Een nierziekte kan veel impact hebben. Op World Kidney Day werd er stil gestaan bij het belang van gezonde nieren. Onze collega's van het Dialysecentrum organiseerden een sponsorloop met als doel: een verwenweek voor dialysepatiënten.

Lees verder
€ 552 opgehaald

Vorig jaar is er ruim € 2.735,- opgehaald voor de Borstkliniek. Dit jaar willen wij dat natuurlijk overtreffen! De opbrengst van de Ladiesrun is dit jaar bestemd voor de nieuwe wachtruimte bij de Franciscus Borstkliniek. Ook willen we graag een ontvangstbalie realiseren voor de Franciscus Borstkliniek, met uniforme uitstraling en gastvrije aankleding (hotelconcept).

Lees verder
€ 565 opgehaald

Op 7 juli 2019 fietste Jan Robbert Albrechts de fietstocht La Marmotte in de Franse Alpen. Een rit van 175 kilometer en meer dan 5.000 hoogtemeters. Per hoogtemeter hoopte Jan Robbert 1 euro op te halen voor de Kinderafdeling in Franciscus Gasthuis. Dat is meer dan gelukt!

Lees verder
€ 7.283 opgehaald

Op de SEH van Franciscus Gasthuis willen wij de kinderhoek in de wachtkamer opnieuw inrichten.

Lees verder
€ 12.561 opgehaald

Op de Spoedeisende Hulp moet een kind soms een spannende behandeling ondergaan. Middels verschillende afleidingstechnieken is het mogelijk voor kinderen om hun behandeling zonder angst en pijn te beleven.

Lees verder
€ 28.435 opgehaald

Het is niet leuk om rondom of tijdens feestdagen in het ziekenhuis te liggen. de vrienden willen daarom de patiënten tijdens die dagen een prettige afleiding bezorgen.

Lees verder
€ 2.724 opgehaald

Een opname op de Spoedeisende Hulp is voor patiënten en hun naasten vaak een heftige gebeurtenis. In de prettig ingerichte familiekamer kunnen zij zich even terugtrekken, emoties de ruimte kunnen geven, telefoontjes voeren en met de arts spreken.

Lees verder
€ 7.843 opgehaald

De Opnamelounge is een rustige kamer waar patiënten worden opgenomen voordat hun operatie plaatsvindt.

Lees verder
€ 14.200 opgehaald

In maart 2018 werd de Geriatrische Trauma Unit geopend in Franciscus Gasthuis. Hier worden patiënten opgenomen, vaak ouder dan 70 jaar, met een botbreuk.

Lees verder
€ 13.700 opgehaald

Op de Spoedeisende Hulp moet een kind soms een spannende behandeling ondergaan. Middels verschillende afleidingstechnieken is het mogelijk voor kinderen om hun behandeling zonder angst en pijn te beleven.

Lees verder
€ 21.175 opgehaald

Na een behandeling op de Intensive Care houdt een groot deel van deze patiënten geestelijke klachten die passen bij posttraumatische stressstoornis of depressie. Exposure therapy kan ervoor zorgen dat deze klachten verminderen.

Lees verder
€ 8.000 opgehaald

De Kinderafdeling in Franciscus Gasthuis heeft 4 comfortabele stoelen aangeschaft. Ouders kunnen hier hun kind rustig op schoot nemen voor een behandeling of om te troosten. Ook kunnen de stoelen worden gebruikt om borstvoeding te geven.

Lees verder
€ 2.294 opgehaald

Obesitas bij kinderen is een groeiend probleem. In de speelkamer van de Kinderafdeling ligt nu een spelcomputer, waarop allerlei spellen staan. Bewegen wordt middels deze spelcomputer gestimuleerd, doordat het lichaam ingezet wordt als controller.

Lees verder
€ 1.000 opgehaald

De Gipskamer op de polikliniek Chirugie ontvangt ongeveer 50 kinderen per week. Kinderen krijgen hier nu afleiding door middel van een mooi plafond van LED panelen. Door natuurlijke daglichtervaring worden stress en angstgevoelens verminderd.

Lees verder
€ 900 opgehaald

Op de Spoedeisende Hulp (SEH) van Franciscus Vlietland is een nieuwe kinderhoek ingericht in de wachtkamer, met vaststaand spelmateriaal voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

Lees verder
€ 2.750 opgehaald

In de wachtruimte van Radiologie en in de SPECT CT-ruimte van Nucleaire Geneeskunde in Franciscus Gasthuis zijn LED panelen geplaatst. Deze zorgen voor meer licht in de ruimtes waardoor het verblijf er voor patiënten aangenamer is.

Lees verder
€ 3.630 opgehaald

In de Nolet Hal van Franciscus Vlietland was behoefte aan een gezellige speelplek voor kinderen

Lees verder
€ 2.178 opgehaald

Om de wachtruimtes van het Obesitas wat fleuriger te maken wilt de Franciscus Vriendenfonds kunstwerken aan de muur hangen.

Lees verder
€ 1.487 opgehaald

Bij veel patiënten van alle leeftijden, roepen medische handelingen pijn, angst en stress op. Met Virtual Reality kunnen patiënten even volledig opgaan in een virtuele wereld. Om pijn en angst te ervaren is cognitieve kracht nodig vanuit de hersenen. Wanneer een patiënt zich in een virtuele wereld bevindt tijdens een medische handeling, blijft er minder cognitieve kracht over om pijn en angst te ervaren.

Lees verder
€ 4.598 opgehaald

Verschillende collega's lopen mee met de Festival Run Rotterdam, voorheen de Ladiesrun. Met deze sportieve actie zamelen de hardlopers samen met hun sponsoren geld in voor het goede doel: de Franciscus Borstkliniek.

Lees verder
€ 1.000 opgehaald
Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid