Doorgaan naar hoofdinhoud

Op zondag 7 juni 2020 lopen verschillende collega's mee met de Festival Run Rotterdam, voorheen de Ladiesrun. Met deze sportieve actie zamelen de hardlopers samen met hun sponsoren geld in voor het goede doel: de Franciscus Borstkliniek.

Lees verder
€ 60 opgehaald

Op dinsdag 3 maart organiseert ons Dialysecentrum een sponsorloop. Alle medewerkers lopen gezamenlijk één ronde om het ziekenhuisgebouw, locatie Franciscus Gasthuis. De opbrengst van de sponsorloop wordt gebruikt om voor onze dialysepatiënten een verwenweek te organiseren van 9 tot 13 maart.

Lees verder
€ 552 opgehaald

Thomas wil graag iets terug doen voor de afdeling Neonatologie in Franciscus Gasthuis. Omdat hij de goede zorgen voor zijn te vroeg geboren zoontje Coen, die inmiddels bijna 3 jaar wordt en het goed maakt, als erg prettig heeft ervaren en de betrokken medewerkers erg heeft gewaardeerd.

Lees verder
€ 1.696 opgehaald

Franciscus Gasthuis & Vlietland bouwt in het ziekenhuis in Schiedam aan een nieuw gespecialiseerd centrum voor kankerpatiënten. Onderdeel van het oncologiecentrum is de Franciscus Borstkliniek, waar zorg rondom borstkankerpatiënten centraal staat. Met de komst van het oncologiecentrum kan het ziekenhuis de zorg rondom de patiënt nog beter organiseren. In het ontwerp van het centrum staat de ervaring van de patiënten centraal en zijn de wensen van de zorgverleners meegenomen. Zo is er veel daglicht, uitzicht naar buiten en door de ruimtelijke opzet kan iedereen zich goed oriënteren. Dit alles in een rustgevende en gastvrije sfeer.

Lees verder
€ 50.000 opgehaald

Voor de inrichting van de wachtruimte/huiskamer van de Franciscus Borstkliniek hebben wij een mooie bijdrage ontvangen van Stichting Roparun. Dankzij deze bijdrage wordt de wachtruimte/huiskamer een warme plek waar patiënten met borstkanker kunnen wachten op hun afspraak.

Lees verder
€ 34.000 opgehaald

Draagt u de Vrienden een warm hart toe en wilt u ons steunen met een donatie? Dan kunt u hier direct online doneren. Uw donatie wordt dan besteed aan een van onze projecten.

Lees verder
€ 3.663 opgehaald

Met de luisterhulp is de arts nu ook voor de oudere of slechthorende patiënt beter verstaanbaar. Met jouw bijdrage kunnen wij de luisterhulp aanschaffen op meer poliklinieken en afdelingen. Steun ons met jouw donatie!

Lees verder
€ 2.400 opgehaald

Vorig jaar is er ruim € 2.735,- opgehaald voor de Borstkliniek. Dit jaar willen wij dat natuurlijk overtreffen! De opbrengst van de Ladiesrun is dit jaar bestemd voor de nieuwe wachtruimte bij de Franciscus Borstkliniek. Ook willen we graag een ontvangstbalie realiseren voor de Franciscus Borstkliniek, met uniforme uitstraling en gastvrije aankleding (hotelconcept).

Lees verder
€ 565 opgehaald

Roel is met een hartafwijking op 27 april 2018 in Franciscus Gasthuis geboren. Dit was het begin van een zwaar ziekenhuistraject. Na een hartoperatie en een moeizaam herstel gaat het inmiddels heel goed met hem. Roel en zijn ouders zijn ontzettend fijn geholpen op de kinderafdeling en daarom wil zijn vader, Jan Robbert Albrechts, zijn dankbaarheid tonen en geld werven voor een mooi project op de kinderafdeling in Franciscus Gasthuis.

Lees verder
€ 7.283 opgehaald

Op de SEH van Franciscus Gasthuis willen wij de kinderhoek in de wachtkamer opnieuw inrichten.

Lees verder
€ 12.561 opgehaald

We willen in Franciscus Gasthuis een mooie behandelkamer bouwen speciaal voor kinderen. Met behulp van licht, beeld en geluid kan een kind in deze kamer worden afgeleid van de nare behandeling.

Lees verder
€ 28.435 opgehaald

De opname van een patiënt op de Spoedeisende Hulp is voor de patiënt en naasten vaak een heftige gebeurtenis. Op de Spoedeisende Hulp van Franciscus Gasthuis bevinden zich dagelijks ongeveer 100 zieke mensen met hun familie. Voor hen is het prettig als er een familiekamer is waar de naasten zich met elkaar kunnen terugtrekken, hun emoties de ruimte kunnen geven, de nodige telefoontjes kunnen voeren en waar de arts hier in alle rust slechtnieuwsgesprekken kan voeren met de familie.

Lees verder
€ 7.843 opgehaald

De opnamelounge is een mooie, rustige opnamekamer waar patiënten worden opgenomen voorafgaand aan de operatie.

Lees verder
€ 14.200 opgehaald

In maart 2018 wordt een Geriatrische Trauma Unit (GTU) geopend in Franciscus Gasthuis. Op de GTU komen patiënten van 70 jaar of ouder met een fractuur (voornamelijk heup- of bovenbeenfractuur).

Lees verder
€ 13.700 opgehaald

Het is niet leuk om rondom of tijdens feestdagen in het ziekenhuis te liggen. de vrienden willen daarom de patiënten tijdens die dagen een prettige afleiding bezorgen.

Lees verder
€ 2.724 opgehaald

We willen in Franciscus Vlietland een mooie behandelkamer bouwen speciaal voor kinderen. Met behulp van licht, beeld en geluid kan een kind in deze kamer worden afgeleid van de nare behandeling.

Lees verder
€ 21.175 opgehaald

Patiënten na een behandeling op de IC ‘exposure therapy’ aanbieden om een betere kwaliteit van leven na te streven.

Lees verder
€ 8.000 opgehaald

De Kinderafdeling in Franciscus Gasthuis heeft 4 comfort/relaxstoelen ontvangen van het Franciscus Vriendenfonds. Deze stoelen zijn bedoeld voor ouders als zij hun kind op schoot moeten houden voor een behandeling of om te troosten.

Lees verder
€ 2.294 opgehaald

Obesitas bij kinderen is een groeiend probleem. De kinderartsen van Franciscus Gasthuis & Vlietland hebben hier dan ook veel aandacht voor.

Lees verder
€ 1.000 opgehaald

Er komen ongeveer 50 kinderen per week op de Gipskamer op de polikliniek Chirurgie. Om de Gipskamer kindvriendelijker te maken, is een mooi plafond van led-panelen opgehangen, zodat onze jongste bezoekers meer afleiding krijgen.

Lees verder
€ 900 opgehaald

Op de Spoedeisende Hulp (SEH) van Franciscus Vlietland is een nieuwe kinderhoek ingericht in de wachtkamer, met vaststaand spelmateriaal voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

Lees verder
€ 2.750 opgehaald

In de wachtruimte van Radiologie en in de SPECT CT-ruimte van Nucleaire Geneeskunde in Franciscus Gasthuis zijn led-panelen geplaatst. Deze zorgen voor meer licht in de ruimtes waardoor het verblijf er voor patiënten aangenamer is.

Lees verder
€ 3.630 opgehaald

In de Nolet Hal is een speelschoen neergezet zodat onze jongste bezoekers ook een eigen plekje hebben.

Lees verder
€ 2.178 opgehaald
Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid