Doorgaan naar hoofdinhoud

De opname van een patiënt op de Spoedeisende Hulp is voor de patiënt en naasten vaak een heftige gebeurtenis. Op de Spoedeisende Hulp van Franciscus Gasthuis bevinden zich dagelijks ongeveer 100 zieke mensen met hun familie. Voor hen is het prettig als er een familiekamer is waar de naasten zich met elkaar kunnen terugtrekken, hun emoties de ruimte kunnen geven, de nodige telefoontjes kunnen voeren en waar de arts hier in alle rust slechtnieuwsgesprekken kan voeren met de familie.

Lees verder
€ 7.843 opgehaald

We willen in Franciscus Gasthuis een mooie behandelkamer bouwen speciaal voor kinderen. Met behulp van licht, beeld en geluid kan een kind in deze kamer worden afgeleid van de nare behandeling.

Lees verder
€ 28.435 opgehaald

Franciscus Gasthuis is in samenwerking met het Erasmus MC een onderzoek gestart naar inwendige bestraling na borstkanker.

Lees verder
€ 4.827 opgehaald

Draagt u de Vrienden een warm hart toe en wilt u ons steunen met een donatie? Dan kunt u hier direct online doneren. Uw donatie wordt dan besteed aan een van onze projecten.

Lees verder
€ 1.691 opgehaald

Op de polikliniek Gynaecologie/Verloskunde in Franciscus Gasthuis komen veel (zwangere) patiënten met veelal jonge kinderen.

Lees verder
€ 40 opgehaald

Patiëntjes die de polikliniek Kindergeneeskunde in Franciscus Gasthuis moeten bezoeken, worden gezien in de zogenoemde spreekkamers.

Lees verder
€ 0 opgehaald

Op de SEH van Franciscus Gasthuis willen wij de kinderhoek in de wachtkamer opnieuw inrichten.

Lees verder
€ 12.561 opgehaald

Ook dit jaar doen wij met een team van collega's mee aan de Ladiesrun. De opbrengst is bestemd voor de Franciscus Borstkliniek.

Lees verder
€ 2.919 opgehaald

De opnamelounge is een mooie, rustige opnamekamer waar patiënten worden opgenomen voorafgaand aan de operatie.

Lees verder
€ 14.200 opgehaald

In maart 2018 wordt een Geriatrische Trauma Unit (GTU) geopend in Franciscus Gasthuis. Op de GTU komen patiënten van 70 jaar of ouder met een fractuur (voornamelijk heup- of bovenbeenfractuur).

Lees verder
€ 13.700 opgehaald

Het is niet leuk om rondom of tijdens feestdagen in het ziekenhuis te liggen. de vrienden willen daarom de patiënten tijdens die dagen een prettige afleiding bezorgen.

Lees verder
€ 2.724 opgehaald

We willen in Franciscus Vlietland een mooie behandelkamer bouwen speciaal voor kinderen. Met behulp van licht, beeld en geluid kan een kind in deze kamer worden afgeleid van de nare behandeling.

Lees verder
€ 21.175 opgehaald

Patiënten na een behandeling op de IC ‘exposure therapy’ aanbieden om een betere kwaliteit van leven na te streven.

Lees verder
€ 8.000 opgehaald

De Kinderafdeling in Franciscus Gasthuis heeft 4 comfort/relaxstoelen ontvangen van het Franciscus Vriendenfonds. Deze stoelen zijn bedoeld voor ouders als zij hun kind op schoot moeten houden voor een behandeling of om te troosten.

Lees verder
€ 2.294 opgehaald

Obesitas bij kinderen is een groeiend probleem. De kinderartsen van Franciscus Gasthuis & Vlietland hebben hier dan ook veel aandacht voor.

Lees verder
€ 1.000 opgehaald

Jaarlijks, rond Allerheiligen en Allerzielen, wordt in Franciscus Gasthuis en sinds 2016 in Franciscus Vlietland een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd; Franciscus Gedenkt. Bezoekers, patiënten en medewerkers kunnen op deze dag stilstaan bij wie is gestorven.

Lees verder
€ 2.000 opgehaald

Er komen ongeveer 50 kinderen per week op de Gipskamer op de polikliniek Chirurgie. Om de Gipskamer kindvriendelijker te maken, is een mooi plafond van led-panelen opgehangen, zodat onze jongste bezoekers meer afleiding krijgen.

Lees verder
€ 900 opgehaald

Op de Spoedeisende Hulp (SEH) van Franciscus Vlietland is een nieuwe kinderhoek ingericht in de wachtkamer, met vaststaand spelmateriaal voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

Lees verder
€ 2.750 opgehaald

In de wachtruimte van Radiologie en in de SPECT CT-ruimte van Nucleaire Geneeskunde in Franciscus Gasthuis zijn led-panelen geplaatst. Deze zorgen voor meer licht in de ruimtes waardoor het verblijf er voor patiënten aangenamer is.

Lees verder
€ 3.630 opgehaald

In de Nolet Hal is een speelschoen neergezet zodat onze jongste bezoekers ook een eigen plekje hebben.

Lees verder
€ 2.178 opgehaald
Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid