Francisus foundation en Vrienden van Franciscus

Kinderafdeling gasthuis franciscus vriendenfonds
Franciscus logo

Vrienden

De Franciscus Foundation maakt het verblijf voor patiënten in Franciscus Gasthuis & Vlietland aangenamer en levert waar mogelijk een bijdrage aan zorginnovatie. Niemand ligt voor zijn plezier in het ziekenhuis. Wij hebben hiervoor extra voorzieningen nodig en zetten ons hiervoor met hart en ziel in. Met de ontvangen gelden worden projecten gesteund die niet uit het reguliere (zorg)budget kunnen worden gefinancierd.

Uitgelichte projecten

Leefstijlbegeleiding bij borstkanker

Leefstijltraject op maat voor patiënten met borstkanker

Franciscus Foundation heeft in samenwerking met het Nationaal Fonds Tegen Kanker een bijdrage van maar liefst € 30.000,- geschonken aan de BREHAB studie. In de BREHAB studie wordt het effect van individuele leefstijlbegeleiding bij vrouwen met borstkanker onderzocht in Franciscus Gasthuis & Vlietland. De cheque werd overhandigd aan arts-onderzoeker Sophie Wooldrik en chirurg Taco Klem, allebei werkzaam in Franciscus. 

15,00
opgehaald
hospitalheroapp_ziekenhuis

Voorbereiding, begeleiding en afleiding voor kinderen

Hospital Hero maakt een bezoek aan het ziekenhuis minder spannend. De app bereidt kinderen en hun ouders voor en biedt afleiding tijdens het bezoek. Het doel van de Hospital Hero app is om spanning en angst van kinderen voor een ziekenhuisbezoek te beperken, waardoor een bezoek fijner en efficiënter verloopt. Kinderen beginnen thuis al te spelen met de app.

Ze kiezen bijvoorbeeld een dierenvriendje die mee gaat op avontuur door het ziekenhuis. De app geeft vervolgens uitleg over alle te doorlopen stappen van het ziekenhuisbezoek. Door het onbekende spelenderwijs bekent te maken voor het kind en ouder, kan iedereen zich beter voorbereiden op het ziekenhuisbezoek. 

Helpt u mee dit belangrijke project te realiseren? 

2.680,00
opgehaald
Eindejaarscampagne 2023 - project

Franciscus Foundation wenst u fijne feestdagen en een gezond 2024

Wat een jaar vol bijzondere projecten. Allemaal mogelijk gemaakt door de geweldige steun van onze donateurs. Wij wensen iedereen mooie feestdagen en een gezond 2024! Draagt u ons ziekenhuis ook een warm hart toe? Met een kleine bijdrage maakt u al een groot verschil! Word Vriend❤️

30,00
opgehaald

Steun ons!

Niemand ligt voor zijn plezier in het ziekenhuis. Daarom zetten wij ons met hart en ziel in om het verblijf van patiënten in Franciscus Gasthuis & Vlietland te kunnen veraangenamen. Samen financieren en realiseren wij projecten die niet alleen de manier waarop patiënten hun bezoek en verblijf beleven veranderen, maar verbeteren ook de zorg zelf door een bijdrage te leveren aan zorginnovaties. Beide fondsen hebben de ANBI-status: uw giften aan ons kunt u aftrekken van uw inkomsten- of vennootschapsbelasting (binnen de geldende regels).

franciscusvrienden hart