Doorgaan naar hoofdinhoud

Zorgdomein

Via de ZorgDomein Verwijsapplicatie vindt u het actuele zorgaanbod van onze poliklinische zorg en kunt u uw patiënten digitaal verwijzen naar één van de locaties van Franciscus Gasthuis & Vlietland. Daarnaast is het voor huisartsen mogelijk om digitaal laboratoriumdiagnostiek aan te vragen via ZorgDomein.

Wat is ZorgDomein?

Om samen met uw patiënt een keuze te maken uit het verwijsaanbod is direct vanuit uw Huisartsen Informatiesysteem (HIS) via ZorgDomein informatie beschikbaar over:

  • het zorgtraject;
  • de actuele toegangstijd;
  • patiëntinformatie waarmee de patiënt zich op de juiste wijze kan voorbereiden op de afspraak;
  • eventuele verwijscriteria.

Vanuit uw HIS wordt de verwijsbrief automatisch gevuld met relevante informatie. Via ZorgDomein wordt de verwijsbrief digitaal verzonden richting Franciscus Gasthuis & Vlietland. De verwijsbrief wordt uiteraard bewaard in uw HIS. Leest u dit document  voor meer informatie over ‘Elektronisch verwijzen met ZorgDomein’.

Klik hier voor een handleiding voor het digitaal aanvragen van laboratoriumdiagnostiek via ZorgDomein.

Hoe meldt u zich aan voor ZorgDomein?

Via het aanmeldformulier  kunt u aangeven dat u met ZorgDomein wilt gaan werken. Hier vindt u aanvullende informatie.

Er zijn voor u geen kosten verbonden aan het gebruik van ZorgDomein. U mailt het volledig ingevulde aanvraagformulier naar servicedesk@zorgdomein.nl. U kunt het formulier ook faxen naar ZorgDomein, faxnummer 020 – 47 13 818. Nadat uw aanmelding is verwerkt, neemt de Servicedesk van ZorgDomein contact met u op om een installatieafspraak te plannen. Informatie over de installatie, kunt u hier nalezen .

ZorgDomein evaluaties

Eens in de twee jaar vindt er voor elk specialisme een ZorgDomein evaluatie plaats, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de vakgroep en van huisartsen. Het doel van de evaluatie is het optimaliseren van de producten zodat verwijzingen op de juiste wijze worden gedaan. Alle bestaande verwijsafspraken worden besproken, eventueel gewijzigd en/of nieuwe verwijsafspraken worden toegevoegd naar behoefte. Tevens worden de verwijscijfers doorgenomen en er is ruimte om de samenwerking tussen de eerste en tweede lijn te bespreken en actiepunten op te stellen ter verbetering.

Indien u als huisarts wilt deelnemen aan een ZorgDomein evaluatie kunt u dat kenbaar maken bij de afdeling Transmurale Samenwerking via onderstaande contactgegevens.

Vragen?

Heeft u vragen over het digitaal verwijzen met ZorgDomein naar Franciscus Gasthuis & Vlietland? Neem dan contact op met de afdeling Transmurale Samenwerking via transmuraal@franciscus.nl of 010 - 893 47 30. De adviseur Lieke Visser-Klein Haar is aanspreekpunt voor ZorgDomein.

verwijzersbord

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid