Doorgaan naar hoofdinhoud

ZorgDomein aanpassingen Geriatrie en Kindergeneeskunde

Afbeelding bij ZorgDomein aanpassingen Geriatrie en Kindergeneeskunde

N.a.v. de ZorgDomein evaluaties van de Geriatrie en de Kindergeneeskunde is besloten de volgende aanpassingen in het ZorgDomein aanbod te doen:

Geriatrie

  • De optie voor een digitaal meekijkconsult wordt verwijderd achter de zorgvraag delier. Een delier is altijd een acute situatie waarvoor contact opgenomen dient te worden met de dienstdoende geriater.
  • De optie spoed wordt verwijderd achter zorgvraag geheugenstoornis/dementie.
  • De opties spoed en VTT worden verwijderd achter zorgvraag stemmingsklachten.

Kindergeneeskunde

Het zorgvraagmenu van de Kindergeneeskunde is, in vergelijking tot veel andere specialismen, erg uitgebreid. Om die reden is er tijdens de ZorgDomein evaluatie van de Kindergeneeskunde veel aandacht besteed aan het vereenvoudigen van het verwijsmenu, om zo de huisartsen meer handvatten te geven om het juiste verwijsproduct te kiezen. Hieronder vindt u de eerste aanpassingen in het ZorgDomein aanbod. Het ZorgDomein aanbod van de Kindergeneeskunde wordt in de nabije toekomst verder geoptimaliseerd.

  • Al het aanbod achter de zorgvraag ‘ADHD’ wordt verwijderd. Het stellen van de diagnose ADHD wordt door de GGZ gedaan.
  • De optie spoed achter de zorgvraag ‘chronische buikpijn/obstipatie’ wordt verwijderd. Deze patiënten kunnen regulier of met een VTT ingestuurd worden.
  • De opties spoed en VTT worden verwijderd achter de zorgvraag ‘incontinentie’. Deze patiënten kunnen via het reguliere verwijsproduct of via de verwijsafspraak ‘urineverlies’ worden ingestuurd.
  • De optie VTT voor de zorgvraag ‘overgewicht/obesitas’ wordt uit het aanbod verwijderd. Deze patiënten kunnen ingestuurd worden met het specifieke verwijsproduct ‘gezond gewicht’.
  • De optie VTT voor de zorgvragen ‘groeistoornis’ en ‘puberteit’ worden verwijderd. Deze patiënten kunnen worden ingestuurd middels de verwijsafspraak ‘endocrinologie’.
  • De combinatieafspraak ‘astma/allergie/eczeem’ wordt verwijderd uit het aanbod. Door middel van triage van de verwijzingen wordt er gekeken op welke plek de patiënt het beste gezien kan worden. Hetzelfde geldt voor de combinatieafspraak ‘kinder-longspreekuur’.
  • Het VTT verwijsproduct ‘excessief huilen’ wordt verplaatst van de zorgvraag ‘overige neurologische aandoeningen’ naar de zorgvraag ‘overige gastro-enterologische aandoeningen’.
Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid