Doorgaan naar hoofdinhoud

Wijziging van apotheek voor levering van epoëtines en G-CSF middelen

Afbeelding bij Wijziging van apotheek voor levering van epoëtines en G-CSF middelen

Per 1 januari 2022 worden de epoëtines en G-CSF middelen overgeheveld naar het ziekenhuis. Dit betekent dat het ziekenhuis van de behandelend dan wel adviserend specialist vanaf dat moment verantwoordelijk is voor de levering van deze geneesmiddelen. Voor uw patiënten betekent het dat zij epoëtines en G-CSF middelen na 1 januari 2022 niet meer geleverd kunnen krijgen door een openbare apotheek of een landelijke serviceapotheek (zoals Eurocept of 2care), maar deze geleverd krijgen door de poli-apotheek van Franciscus. Patiënten halen de geneesmiddelen op in de poli-apotheek van Franciscus Gasthuis, krijgen ze mee vanaf de dagbehandeling of krijgen ze thuis geleverd. Alle patiënten die deze geneesmiddelen krijgen, hebben een informatiebrief over de overheveling ontvangen.

Wat verandert er voor uw dagelijkse praktijk?

In de meeste gevallen verandert er niets voor uw dagelijkse praktijk, omdat de meeste patiënten voor therapie met epoëtines en/of G-CSF middelen onder behandeling zijn van een specialist in het ziekenhuis.

Als u als huisarts wel een rol speelt in deze behandeling, omdat u bijvoorbeeld in overleg met/op advies van een specialist van het Franciscus Gasthuis & Vlietland epoëtines voorschrijft aan uw patiënten, verandert er wel wat. Het recept voor deze patiënten moet voortaan worden verstuurd naar de poli-apotheek Franciscus Gasthuis. Dit moet in ieder geval vanaf 1 januari 2022 maar u kunt ook nu al deze recepten daar naar toe sturen. De poli-apotheek zal vervolgens de gebruikelijke zorg en uitgifte voor haar rekening nemen.

Heeft u nog vragen?

Voor vragen kunt u op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur telefonisch contact opnemen met onze apotheek op nummer: 010-4616950.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid