Doorgaan naar hoofdinhoud

Wachtlijst gynaecologie: triage op urgentie

Afbeelding bij Wachtlijst gynaecologie: triage op urgentie

Door de bestaande wachtlijst van patiënten én de vele nieuwe verwijzingen, kunnen helaas niet alle gynaecologische patiënten binnen een korte tijd op de polikliniek gezien worden. De polikliniek gynaecologie hanteert een wachtlijst voor patiënten met niet-urgente zorgvragen. Elke dag worden de binnenkomende verwijzingen getrieerd op urgentie, en wordt er bepaald binnen welke termijn de patiënt een afspraak krijgt.

Om voorrang te geven aan urgente zorgvragen (zoals een PAP 3A2 of hoger) worden andere zorgvragen uitgesteld. Zo is besloten dat PAP scores lager dan 3A2 op de wachtlijst worden geplaatst, en dat de ZorgDomein spoedafspraak ´IUD plaatsen (mislukt door huisarts)´ tijdelijk niet meer aangeboden wordt. Zodra deze maatregelen niet meer nodig zijn, wordt u hierover geïnformeerd.

Voor een goede triage van de verwijzingen is het van belang dat u in de verwijzing altijd de meest recente uitslagen zoals KOPAC scores meestuurt. Wanneer relevante informatie ontbreekt, vragen we u eerst om aanvullende informatie. Daarna kan er voor de patiënt een afspraak worden ingepland. Wij danken u alvast hartelijk voor uw medewerking.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid