Doorgaan naar hoofdinhoud

Verminderen administratielast door stoppen met aantal keurmerken

Afbeelding bij Verminderen administratielast door stoppen met aantal keurmerken

Naar aanleiding van het advies van de NVZ eerder dit jaar, heeft Franciscus Gasthuis & Vlietland besloten te stoppen met de deelname aan een aantal keurmerken. Eén daarvan is het Roze lintje welke normaal gesproken in juli wordt uitgereikt. Het stoppen van de keurmerken draagt bij aan het verminderen van de administratieve last. Hierdoor kunnen artsen en medewerkers zich nog meer focussen op de zorg en aandacht voor patiënten.

Keurmerken hebben de afgelopen jaren ziekenhuizen gestimuleerd om kwaliteit en informatievoorziening verder te verbeteren. Daardoor voeren ziekenhuizen tegenwoordig vrijwel allemaal dezelfde keurmerken. Hiermee is het dragen van een keurmerk veel minder relevant geworden.

Het stoppen met de keurmerken neemt natuurlijk niet weg dat we ons blijven inzetten voor de best mogelijke zorg voor onze patiënten. We voldoen nog steeds aan alle normen maar leveren bewust de gevraagde data voor het keurmerk niet meer aan. We blijven dan ook nauw samenwerken met patiëntorganisaties.

Het stoppen met keurmerken is een landelijke trend. Veel andere ziekenhuizen volgen ook het advies van de NVZ.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid