Doorgaan naar hoofdinhoud

Verbouwing afdeling Radiologie Franciscus Gasthuis

Afbeelding bij Verbouwing afdeling Radiologie Franciscus Gasthuis

Op de afdeling Radiologie Franciscus locatie Gasthuis worden van 8 februari tot 16 april 2019 nieuwe röntgenkamers (buckykamers) ingericht, waardoor de afdeling Radiologie op locatie Gasthuis tijdelijk minder capaciteit heeft. Op deze kamers worden skeletfoto’s gemaakt zoals, longfoto’s, CWK, THWK, LWK, bekken, pols, enkels etc. Door de nieuwe kamers kunnen de foto’s sneller worden gemaakt, waardoor de doorstroom wordt verbeterd en patiënten sneller worden geholpen.
Om de logistiek tijdens de verbouwing goed te organiseren, verzoeken wij u vriendelijk om uw patiënten voor skeletfoto’s zonder verdenking fractuur tussen 8 februari en 16 april door te sturen naar onze poliklinieklocatie in Berkel of naar de afdeling Radiologie op locatie Vlietland.

Van maandag t/m vrijdag rijdt een gratis pendelbus tussen de twee ziekenhuislocaties van Franciscus Gasthuis & Vlietland. De op- en uitstapplaats van de pendelbus bevindt zich direct voor de hoofdingang van beide ziekenhuislocaties. Meer informatie en de dienstregeling vindt u hier.

Patiënten voor foto verdenking fractuur of acute pathologie anderszins worden uiteraard als vanouds geholpen op de locatie Gasthuis.

Onze excuses voor het tijdelijk ongemak.

Aanvraag echo onderzoek op verdenking –itis

Wij willen u er graag op attenderen dat patiënten die een echo aanvraag hebben met de vraagstelling appendicitis, diverticulitis en cholecystitis altijd direct doorverwezen dienen te worden naar de Spoedeisende Hulp. Dit is om logistieke redenen praktischer, omdat bij een –itis verdenking waarbij de echo niet conclusief is, nader beleid bepaald dient te worden op basis van laboratoriumbevindingen en lichamelijk onderzoek. Hierbij zijn korte lijnen met de aanvrager noodzakelijk.

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid