Doorgaan naar hoofdinhoud

Succesvolle Regionale Artsenmiddag 2018

Afbeelding bij Succesvolle Regionale Artsenmiddag 2018

Op vrijdag 1 juni vond voor de 12e keer de Regionale Artsenmiddag plaats in Franciscus Vlietland. Tijdens de jaarlijkse Regionale Artsenmiddag gaan verwijzers uit de regio van Franciscus Vlietland (huisartsen en specialisten ouderen geneeskunde) en medische specialisten met elkaar in gesprek over de zorg en samenwerking. Ook wordt er veel aandacht besteed aan onderlinge kennismaking.

Gezamenlijke Transferafdeling wint Transmurale Trofee 2018
Voor de tweede keer werd tijdens de Regionale Artsenmiddag de Transmurale Trofee uitgereikt. Deze prijs is in het leven geroepen om het beste regionale samenwerkingsinitiatief van het jaar te eren. De eerste Transmurale Trofee ging naar ‘Sterke medische zorg voor kwetsbare oudere patiënten in Vlaardingen’. Dit jaar viel de eer te beurt aan de Gezamenlijk Transferafdeling in Franciscus Vlietland. In samenwerking met Argos Zorggroep, Frankeland, Zonnehuisgroep Vlaardingen en met medewerking van zorgverzekeraar DSW was er in Franciscus Vlietland een tijdelijke afdeling opgezet waar patiënten die ‘medisch klaar’ waren, opgevangen werden. De patiënten werden verzorgd en verpleegd door de medewerkers van de verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg instellingen (VVT) en het Flexbureau van het ziekenhuis, tot het moment dat ze goed konden uitstromen naar de VVT.

Deze afdeling was één van de maatregelen om de druk op de klinische bedden tijdens de griepepidemie te verminderen. Uitplaatsen naar de verzorgingstehuizen was moeilijk omdat zij ook te maken met een beddenkrapte. Naast de trofee ontving het hele team van de transferafdeling een cadeaucheque voor teamuitje!

img_5113.jpg

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid