Doorgaan naar hoofdinhoud

Start ‘Fast Track Hip Fracture-care’

Afbeelding bij Start ‘Fast Track Hip Fracture-care’

Onlangs is in Franciscus Gasthuis gestart met ‘Fast Track Hip Fracture-care’. Dit is een gezamenlijk project van de SEH en de Geriatrische Trauma Unit (GTU) en is specifiek voor patiënten met een verdenking van een heupfractuur waarbij er sprake is van eenzijdig letsel. De patiënt wordt bij aankomst door de ambulance direct naar de röntgenkamer op de SEH gebracht voor een röntgen van het bekken. Indien er sprake is van een heupbreuk (en geen ander letsel) wordt de patiënt versneld opgenomen op de GTU, wat de kwaliteit van zorg voor de patiënt ten goede komt. 

Na de beoordeling door een specialist ouderengeneeskunde of huisarts (eenzijdig letsel), kunnen patiënten aangemeld worden. Overleg hiervoor altijd eerst met de dienstdoende traumachirurg. U vindt het telefoonnummer in de Franciscus Artsenwijzer. De versnelde opname op de GTU is mogelijk van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 16.00 uur. Het doel is om dit verder uit te breiden. Op dit moment wordt de patiënt buiten deze tijden nog opgenomen op de SEH zonder versnelde opname.

Doorstroom GTU naar revalidatie

Naast de snellere doorstroom van SEH naar GTU, is Franciscus ook gestart met een zorgpad waarbij patiënten na een operatie en opname op de GTU sneller kunnen doorstromen naar de revalidatiecentra Argos Marnix en Aafje Schiehoven.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid