Doorgaan naar hoofdinhoud

Start Breathe studie – deelname patiënten mogelijk

Afbeelding bij Start Breathe studie – deelname patiënten mogelijk

De Breathe studie is een placebogerandomiseerd klinisch onderzoek waarin het effect van Bronchovaxom bij astmapatiënten getoetst wordt. Van bronchovaxom is bekend dat het luchtweginfecties tegen gaat, wat kan leiden tot minder exacerbaties bij astmapatiënten. De Breathe studie start in oktober 2017 met een tweede groep van 100 patiënten.

Astmapatiënten tussen de 12 en 50 jaar komen in aanmerking voor deze studie wanneer zij zowel een ICS als een LABA gebruiken en ondanks deze therapie nog minimaal 2 exacerbaties per jaar hebben. Patiënten die meer dan 10 pakjaren gerookt hebben, kunnen helaas niet deelnemen aan deze studie. Deelname aan de studie houdt in dat patiënten 2 winterseizoenen lang gedurende 10 dagen per maand een pil innemen en 4 keer per jaar in het ziekenhuis worden gezien voor vervolg van de studie. Wanneer u patiënten heeft die in aanmerking komen en geïnteresseerd zijn in deelname aan deze studie kunnen zij zich aanmelden via de website www.breathestudie.nl, of via mail: breathestudie@franciscus.nl.

De breathestudie wordt uitgevoerd door arts-onderzoeker Geertje de Boer, kinderarts/onderzoeker Gerdien Tramper en longarts/onderzoeker Gert Jan Braunstahl (Franciscus Gasthuis). Zij hebben nauw contact met de longartsen en kinderlongartsen van Franciscus Vlietland en het Maasstad Ziekenhuis met betrekking tot deze studie.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid