Doorgaan naar hoofdinhoud

Start bouw Opnamelounge – innovatief zorgconcept

Afbeelding bij Start bouw Opnamelounge – innovatief zorgconcept

Franciscus Vlietland is begonnen met de bouw van de afdeling Opnamelounge. De Opnamelounge is uniek in de regio en heeft veel voordelen voor patiënten en verpleegkundigen op het gebied van beleving en efficiency. Vanaf 5 maart worden patiënten vanaf 18 jaar, die een geplande operatie moeten ondergaan, opgenomen via deze nieuwe afdeling.

Gebruikelijk in ziekenhuizen is dat patiënten voorafgaand aan hun operatie worden opgenomen op de verpleegafdeling. Met de introductie van de Opnamelounge kunnen patiënten samen met hun naasten in een comfortabele opnamekamer verblijven tot zij worden opgeroepen voor de operatie. Pas na de operatie gaan patiënten naar de verpleegafdeling om te herstellen.

Aafke Troost, afdelingsmanager Opnamelounge, vertelt: “Patiënten die lichamelijk fit, goed ter been en bij de tijd zijn, kunnen voortaan in een huiskamersetting worden opgenomen, in plaats van direct in bed. Niet alleen prettig voor hen, maar ook voor onze verpleegkundigen. Die kunnen nu al hun aandacht besteden aan het opnamegesprek zonder te worden afgeleid door de verpleging en verzorging van patiënten die al op de verpleegafdeling liggen. Dit komt ten goede aan de ingreep en aan het herstel van de patiënt na de ingreep.”

Uniek in de regio

Het doel van de introductie van de afdeling Opnamelounge is tweeledig: het vergroten van de gastvrijheid en de beddencapaciteit in het ziekenhuis beter benutten. Franciscus Vlietland verwacht per jaar ruim 4.000 patiënten op te nemen via dit nieuwe zorgconcept. Alleen het Sint Antonius ziekenhuis in Nieuwegein heeft een dergelijke afdeling met dit zorgconcept.

Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis

De inrichting van de opnamekamer van de Opnamelounge wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis. De stichting draagt financieel bij aan de realisatie van een comfortabele zithoek, tafels met stoelen en (wand)decoratie om het verblijf van patiënten aangenamer te maken. Meer informatie over dit project vindt u op de website van de Vrienden.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid