Doorgaan naar hoofdinhoud

Rotterdams Duizeligheidscentrum

Afbeelding bij Rotterdams Duizeligheidscentrum

Patiënten met complexe duizeligheidsklachten kunnen terecht in het Rotterdams Duizeligheidscentrum in Franciscus Willemsplein. Het Rotterdams Duizeligheidscentrum is een bijzondere samenwerking tussen ons ziekenhuis, het Maasstad Ziekenhuis en het Erasmus MC. In het Rotterdams Duizeligheidscentrum werken in evenwichtsproblematiek gespecialiseerde KNO-artsen en neurologen van Franciscus en Maasstad samen om de beste duizeligheidszorg te bieden voor complexe casuïstiek. Patiënten worden tegelijkertijd gezien door een KNO-arts en een neuroloog in een gecombineerd consult. Tijdens dit multidisciplinair consult wordt een uitgebreide anamnese verricht en zo nodig aanvullende diagnostiek aangevraagd. Voor specifieke diagnostiek, zoals het uitvoeren van een videonystagmografie (VNG), is een directe verwijsrelatie met het Erasmus MC.

Behandelplan

Afhankelijk van de diagnostiek en in overleg met de patiënt wordt het behandelplan opgesteld. De (vervolg)behandeling kan afhankelijk van individuele wensen van de patiënt worden voortgezet in het Maasstad Ziekenhuis of in het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Specifieke derdelijns cases worden gezien in het Erasmus MC.

Waardegedreven duizeligheidszorg

Willem Kelders, KNO-arts in het Rotterdams Duizeligheidscentrum:
”Door deze multidisciplinaire samenwerking wordt bij patiënten met complexe duizeligheidsklachten sneller de oorzaak van hun klachten achterhaald. Het Rotterdams Duizeligheidscentrum ontwikkelen we door volgens de principes van waardegedreven zorg. Zo werken we samen met de samenwerkingspartners aan het optimaliseren van onze zorgverlening en behandeluitkomsten. We richten ons op snellere diagnostiek en zorg die daadwerkelijk waarde toevoegt voor de patiënt. Het is onze doelstelling om vanuit het Rotterdams Duizeligheidscentrum aantoonbaar dé beste behandeling in de regio aan te bieden voor patiënten met complexe duizeligheidsklachten.”

Verwijsproduct ZorgDomein ‘Rotterdams Duizeligheidscentrum’

In ZorgDomein kunt u het Rotterdams Duizeligheidscentrum vinden onder Franciscus locatie Willemsplein. Het gecombineerde consult van een KNO-arts en neuroloog is bedoeld voor complexe duizeligheidsproblematiek en wordt enkel op locatie Franciscus Willemsplein aangeboden.

Bent u van mening dat uw patiënt met minder complexe duizeligheidsklachten gezien kan worden door ofwel een neuroloog ofwel een KNO-arts (een enkelvoudig consult), dan kunt u vanzelfsprekend er ook voor kiezen om regulier te verwijzen naar de Neurologie of KNO op één van onze andere locaties.

Heeft u vragen over het Rotterdams Duizeligheidscentrum?

Het Rotterdams Duizeligheidscentrum is bereikbaar via telefoonnummer
010 – 404 3407.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid