Doorgaan naar hoofdinhoud

Revalidatie bij fysiotherapeut of in ziekenhuis

Afbeelding bij Revalidatie bij fysiotherapeut of in ziekenhuis

Op maandag 11 februari 2019 van 14.00 tot 16.00 uur organiseert Longpunt Nieuwe Waterweg Noord/Vlaardingen de themabijeenkomst ‘Revalidatie bij de fysiotherapeut of in het ziekenhuis’. Dhr. Andeweg, fysiotherapeut Franciscus Gasthuis & Vlietland, en mw. van der Lelij, fysiotherapeut Fysiodocwerk, vertellen over nut en noodzaak van bewegen en de behandelingen bij longrevalidatie in een ziekenhuis of fysiotherapeut. De bijeenkomst wordt gehouden in Touchfit aan Hendrik Casimirstraat 151 in Vlaardingen. Deelname is gratis.

Longpunt

Longpunt is een maandelijkse ontmoetingsplaats van het Longfonds voor mensen met een chronische longziekte (onder andere Astma of COPD), hun naasten en zorgverleners. Er worden bijeenkomsten georganiseerd waar ervaringen uitwisselen, tips en trucs op doen, zorgen delen en in gesprek gaan met zorgverleners centraal staan. Longartsen en longverpleegkundigen van Franciscus Gasthuis & Vlietland komen aan bod, maar ook praktijkverpleegkundigen, een diëtist en een fysiotherapeut.


Franciscus Astma, COPD & Allergiecentrum 

In het expertisecentrum Astma, COPD & Allergie is het doel om samen met de patiënt te bekijken hoe de ziekte onder controle te houden is. Op basis van de onderzoeksresultaten en de doelen die de patiënt zelf stelt wordt een behandelplan gemaakt. Zo wordt er zorg op maat geboden en kan de patiënt doelgericht aan de slag. Het behandelteam van Franciscus Astma & COPD wil gebruik maken van de nieuwste inzichten en behandelmogelijkheden voor zijn patiënten en besteedt daarom veel tijd aan onderzoek en implementatie van nieuwe technieken om zo de beste zorg te bieden.

Kijk voor een overzicht van alle bijeenkomsten op de website van het Longfonds www.rijnmond.longfonds.nl.

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid