Doorgaan naar hoofdinhoud

Polikliniek voor infectieziekten, afweer en ontsteking bij kinderen vanaf mei op beide ziekenhuislocaties

Afbeelding bij Polikliniek voor infectieziekten, afweer en ontsteking bij kinderen vanaf mei op beide ziekenhuislocaties

In 2016 zijn de kinderartsen Gerdien Tramper en Nico Hartwig in Franciscus Gasthuis gestart met de PIA&O (spreek uit piano); de Polikliniek voor Infectieziekten, Afweer en Ontsteking bij kinderen. Vanaf 11 mei start de PIA&O op locatie Franciscus Vlietland. Er zijn al uitwisselingen op het gebied van kindercardiologie, kinderMDL en kinderendocrinologie. Op deze polikliniek wordt diagnostiek en behandeling uitgevoerd bij kinderen met meer ingewikkelde infectieuze problemen zoals skeletinfecties, terugkerende luchtweginfecties op oudere leeftijd, ziekte van Lyme, infecties na terugkeer van een (tropische) reis, chronische of abnormaal verlopende virale infecties. 

Tevens bieden zij adoptie- of tuberculosescreening. Ook kinderen van vluchtelingen met gezondheidsvragen en kinderen met verdenking op een afweerstoornis, reumatische ziekte of auto-inflammatoire ziekte (FMF) kunnen op de polikliniek terecht. Op de Kinderafdeling wordt advies gegeven over goed antibioticabeleid.

De spreekuren worden gedaan door kinderartsen Gerdien Tramper en Nico Hartwig. Aansluitend aan het spreekuur volgt een patiëntenbespreking met alle kinderartsen.

Verwijzen

De polikliniek staat open voor verwijzingen vanuit de eerstelijn (huisartsen, GGD) of tweedelijn (bijvoorbeeld dermatologen, oogartsen, kinderarts, KNO-arts). Patiënten kunnen aangemeld worden via de polikliniek Kindergeneeskunde van beide locaties. Bij verwijzen via Zorgdomein kan dit nu nog middels de categorie ‘Overige Zorgvragen’. Vanaf 1 mei is het product Infectieziekten / immunologie zichtbaar in Zorgdomein waardoor u specifiek voor de PIA&O in kunt sturen.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid