Doorgaan naar hoofdinhoud

Oogheelkunde - Aanbod fundusfotografie

Afbeelding bij Oogheelkunde - Aanbod fundusfotografie

Vanaf 8 maart 2017 is het maken van een fundusfoto ten behoeve van de fundusscreening diabetes mellitus overgedragen van de medewerkers van de polikliniek Oogheelkunde naar de medewerkers Bloedafname, afdeling Klinische Chemie. Deze medewerkers zijn speciaal getraind in het maken van fundusfoto’s. De fundusfoto’s blijven beoordeeld worden door de medewerkers van Oogheelkunde. De kwaliteit van de fundusfotografie blijft geborgd. Wij verwachten met deze werkwijze de opgelopen wachttijden voor fundusfotografie te normaliseren.

  • Het maken en het beoordelen van de fundusfoto zijn twee aparte stappen. De beoordeling vindt binnen twee weken na het maken van de fundusfoto plaats. De medewerker die de fundusfoto maakt, geeft niet direct aan of een verwijzing naar de polikliniek Oogheelkunde nodig is of niet. De aanvrager krijgt hierover bericht en dient - indien de fundusscreeningsfoto hiertoe aanleiding geeft - een afspraak te maken bij de polikliniek Oogheelkunde.
  • Het maken van de fundusfoto’s start in Franciscus Vlietland. Na 3 maanden wordt de fundusfotografie ook aangeboden op de bloedafnamepunten in Franciscus Maassluis, in Vlaardingen en in Hoek van Holland.
  • De wachttijden voor het maken van fundusfoto’s zijn opgelopen. Om deze wachttijd weg te werken, gaan de medewerkers van Klinische Chemie de komende tijd ook fundusfoto’s in het weekend en de avonduren maken. De verwachting is dat de opgelopen wachttijd in mei 2017 volledig is teruggebracht.
  • De patiënten die op diverse wachtlijsten staan worden gebeld voor een afspraak.
  • De fundusscreening voor andere doelgroepen dan de Diabetes Mellitus patiënten van de huisarts, blijft door de polikliniek Oogheelkunde uitgevoerd worden.

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Renata Sanders, bedrijfskundig manager Klinische Chemie, via e-mail r.sanders3@franciscus.nl.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid