Doorgaan naar hoofdinhoud

Nieuwe locatie Franciscus Haven bekend

Afbeelding bij Nieuwe locatie Franciscus Haven bekend

De poliklinieken van Franciscus Gasthuis & Vlietland, die in de Havenpolikliniek zijn gevestigd, gaan einde van het jaar verhuizen naar Buitenhaven aan het Haringvliet 72 in Rotterdam. Deze locatie ligt vlak bij de huidige Havenpolikliniek. Hierdoor kunnen wij de poliklinische zorg op het gebied van urologie, KNO, cardiologie en longgeneeskunde aan onze patiënten in Rotterdam Centrum blijven leveren.

Zoals eerder is aangegeven, gaat de Havenpolikliniek eind december 2020 dicht, omdat het gebouw niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Het pand is verkocht aan een vastgoedontwikkelaar en op deze locatie vindt herontwikkeling plaats. De andere ziekenhuizen gaan hun poliklinieken ook op locaties in het centrum van Rotterdam voortzetten, waardoor poliklinische zorg voor patiënten gegarandeerd blijft.

Vernieuwde zorg Havenue verhuist ook

De Havenpolikliniek heeft een impuls gegeven aan de samenwerking tussen de Rotterdamse ziekenhuizen, wat geleid heeft tot een nieuw regionaal samenwerkingsverband genaamd Havenue. De samenwerking tussen meerdere Rotterdamse zorg- en welzijnspartijen heeft geresulteerd in een nieuwe vorm van zorg voor (kwetsbare) ouderen. Deze zorg, die nu nog op de Havenpolikliniek is gehuisvest, krijgt ook medio december een nieuwe locatie. Momenteel wordt bekeken waar deze het beste kan worden gehuisvest.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid