Doorgaan naar hoofdinhoud

Meekijkconsult

Afbeelding bij Meekijkconsult

Franciscus doet mee aan de pilot ‘Meekijkconsult’; een project in de regio Rotterdam met als doel huisartsen de mogelijkheid te geven om (medisch) specialistische zorg te consulteren in de huisartsenpraktijk. Het meekijkconsult is een manier om onnodige doorverwijzingen naar de tweede lijn te voorkomen, elkaars wereld te leren kennen en de deskundigheid in de eerste lijn te verhogen.

De Zorggroep IZER maakt voor de digitale meekijkconsulten gebruik van het programma VIPLive. Dit is een systeem voor de consultatie én de financiële afhandeling. Ook huisartspraktijken die niet bij IZER zijn aangesloten kunnen nu gebruik maken van dit systeem. Voor meer informatie over VIPLive en aanmelden kunt u contact opnemen met Wilma Stolk via W.Stolk@izer.nl. Inmiddels zijn elf specialismen binnen ons ziekenhuis digitaal te consulteren, en er wordt hard gewerkt aan het toevoegen van de overige specialismen. Klik hier voor een overzicht van de deelnemende specialismen en handleidingen.

Het fysieke meekijkconsult vraagt om maatwerkafspraken tussen de huisartsenpraktijk en onze specialisten. Indien u hier interesse in heeft kunt u contact opnemen met Lieke Visser, adviseur Transmurale Samenwerking en betrokken bij de meekijkconsulten van Franciscus Gasthuis & Vlietland, via transmuraal@franciscus.nl.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid