Doorgaan naar hoofdinhoud

Insturen bewezen COVID-19 patiënten voor noodzakelijke diagnostiek

Afbeelding bij Insturen bewezen COVID-19 patiënten voor noodzakelijke diagnostiek

Graag brengen wij de routing om bewezen COVID-19 patiënten in te sturen voor noodzakelijke radiodiagnostische diagnostiek nogmaals onder de aandacht. Denk hierbij aan een thoraxfoto om een andere oorzaak dan COVID-19 uit te sluiten of diagnostiek bij bewezen COVID patiënten met een fractuurvraagstelling. Om deze patiënten veilig en geïsoleerd te kunnen onderzoeken, is het van belang dat u de patiënt aankondigt bij de afdeling Radiologie.

Routing:

  • Huisarts belt naar de Radiologie 010 – 4617105 (Gasthuis) of 010 – 8930215 (Vlietland) om een afspraak voor de patiënt te maken.
  • Er is dagelijks een vast afspraakmoment ingepland voor deze patiënten: om 14.00 uur op locatie Gasthuis (ook patiënten uit de regio NWN).
  • De patiënt meldt zich met een eigen mondmasker op bij de ingang van de SEH, waar hij/zij een chirurgisch mondneusmasker krijgt.
  • De patiënt wordt doorverwezen naar een speciale wachtruimte, waar de laborant de patiënt ophaalt.

Let op! Patiënten met fractuurvraagstelling zónder bewezen COVID-19 bellen nog steeds zelf naar de afdeling Radiologie om een afspraak te maken voor dezelfde of volgende dag. Het telefoonnummer staat in het ZorgDomein patiëntbericht.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid