Doorgaan naar hoofdinhoud

Infodag Brein & Beroerte

Afbeelding bij Infodag Brein & Beroerte

Spraakproblemen, vergeetachtigheid of een verlamd lichaamsdeel, dit kunnen gevolgen zijn van een beroerte. Een gezonde leefstijl kan helpen om een beroerte te voorkomen. In het kader van World Stroke Day organiseert Franciscus Gasthuis & Vlietland op maandag 30 oktober 2017 in Rotterdam en in Schiedam de infodag Brein & Beroerte. Door het laten uitvoeren van verschillende testjes, leren bezoekers die dag alles over het voorkomen en herkennen van een beroerte.

Gezond eten, voldoende bewegen, stoppen met roken; het draagt allemaal bij aan het voorkomen van een beroerte. Daarom wordt tijdens de informatiedag de gezondheid in kaart gebracht, door middel van testjes. Denk aan het meten van de bloeddruk en het glucosegehalte. Ook wordt het eetpatroon besproken, evenals de verhouding lengte-gewicht (BMI) en of iemand rookt. Na het in kaart brengen, wordt per bezoeker gekeken wat nodig is om voortaan een gezonde leefstijl toe te passen. Bezoekers kunnen hiervoor terecht bij de aanwezige artsen, verpleegkundigen, therapeuten en patiëntenverenigingen.

Programma en tijden

Bezoekers zijn van harte welkom in de Centrale Hal van de Rotterdamse en Schiedamse locatie. De activiteiten starten om 10.00 uur en duren tot 15.00 uur. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Klik hier voor het programma op beide locaties.

Wat is een beroerte?

Als de bloedvoorziening naar de hersenen plotseling wordt onderbroken, spreekt men van een beroerte. Er kan dan sprake zijn van een hersenbloeding, van een herseninfarct of van een TIA (voorbijgaande beroerte). Aan een beroerte kan iemand blijvende klachten overhouden, zoals een (gedeeltelijke) verlamming. In het ziekenhuis werken verpleegkundigen, therapeuten en artsen die een beroerte gericht kunnen behandelen.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid