Doorgaan naar hoofdinhoud

Gezamenlijke Transferafdeling wint Transmurale Trofee 2018

Afbeelding bij Gezamenlijke Transferafdeling wint Transmurale Trofee 2018

Voor de tweede keer werd tijdens de Regionale Artsenmiddag de Transmurale Trofee uitgereikt. Deze prijs is in het leven geroepen om het beste regionale samenwerkingsinitiatief van het jaar te eren. Dit jaar viel de eer te beurt aan de gezamenlijke Transferafdeling in Franciscus Vlietland. In samenwerking met Argos Zorggroep, Frankeland, Zonnehuisgroep Vlaardingen en met medewerking van zorgverzekeraar DSW was er in Franciscus Vlietland een tijdelijke afdeling opgezet waar patiënten die ‘medisch klaar’ waren, opgevangen werden.
De patiënten werden verzorgd en verpleegd door de medewerkers van de verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg instellingen (VVT) en het Flexbureau van het ziekenhuis, tot het moment dat ze goed konden uitstromen naar de VVT.

Deze afdeling was één van de maatregelen om de druk op de klinische bedden tijdens de griepepidemie te verminderen. Uitplaatsen naar de verzorgingstehuizen was moeilijk omdat zij ook te maken met een beddenkrapte. Naast de trofee ontving het hele team van de transferafdeling een cadeaucheque voor een teamuitje!

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid