Doorgaan naar hoofdinhoud

Geriatrische Trauma Unit

Afbeelding bij Geriatrische Trauma Unit

Op maandag 19 februari j.l. is de Geriatrische Trauma Unit (GTU) gepresenteerd aan de grote VVT-instellingen van de regio Rotterdam en Nieuwe Waterweg Noord. Met ingang van 5 maart is Franciscus Gasthuis & Vlietland gestart met dit nieuwe zorgconcept voor geriatrische trauma patiënten van 70 jaar en ouder. Vanaf die datum worden alle geriatrische trauma patiënten (o.a. patiënten met een collum fractuur na een trauma) van Franciscus Gasthuis & Vlietland opgenomen op de nieuwe GTU in Franciscus Gasthuis in Rotterdam.

Van de zorginstellingen waren specialisten ouderenzorg en management van o.a. Zorgbemiddeling en Klantadvies aanwezig bij de bijeenkomst. De GTU werd vertegenwoordigd door traumachirurgen, geriater, geriatrisch- en gespecialiseerd verpleegkundigen en transferverpleegkundigen.

Er is gesproken en gediscussieerd over opname- , operatie- , behandel- en nazorgproces van een oudere patiënt met een heupfractuur. Ook zijn de ontslagbepalende factoren, zoals een volledige medische-, actuele medicatie- en verpleegkundige overdracht uitvoerig aan bod gekomen. Er is een duidelijke wens uitgesproken voor optimalisatie van de ouderenzorg in de volledige keten waarin een goede samenwerking tussen mantelzorgers, huisartsen, het ziekenhuis en de VVT-instellingen van essentieel belang is.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid