Doorgaan naar hoofdinhoud

Geriatrie – geheugenpoli

Afbeelding bij Geriatrie – geheugenpoli

In zowel Franciscus Vlietland als Franciscus Gasthuis wordt de Geheugenpoli aangeboden; een speciaal spreekuur voor patiënten met cognitieve stoornissen. Neurologen en klinisch geriaters werken nauw samen om de juiste diagnose te stellen en de beste behandeling te bieden aan patiënten.

Een onderdeel van de voorbereiding van het consult is het voeren van een telefonisch gesprek met de mantelzorger (heteroanamnese) door de geriatrieverpleegkundige, voorafgaand aan het fysieke bezoek van de patiënt. In het kader van de AVG moet de doktersassistent de patiënt toestemming vragen voor het gesprek met de mantelzorger. Vaak is dat lastig omdat de patiënt bijvoorbeeld slechthorend is of de vraag niet begrijpt. Daarom is in overleg met het Huisartsen Advies Team besloten om de toestemming tijdens het consult bij de huisarts uit te vragen. Patiënt en mantelzorger zijn hier meestal samen aanwezig en de vraag kan persoonlijk gesteld worden aan de patiënt.

Vanaf vandaag wordt er bij een verwijzing middels het ZorgDomein verwijsproduct ‘geheugenpoli’ – voorafgaand aan de verwijsbrief – de vraag gesteld of de patiënt toestemming geeft aan Franciscus om contact op te nemen met de mantelzorger.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid