Doorgaan naar hoofdinhoud

Fase 3 Zorgindeling: Orthopedie en Chirurgie

Afbeelding bij Fase 3 Zorgindeling: Orthopedie en Chirurgie

Met ingang van 5 maart start fase 3 van de zorgindeling. Van de specialismen orthopedie en chirurgie worden de klinische ingrepen (verder) geconcentreerd op één locatie. De poliklinieken van deze vakken blijven op alle locaties beschikbaar. Voor nacontroles kunnen patiënten gewoon weer dicht bij huis terecht.

Alle orthopedische ingrepen worden per 5 maart geconcentreerd in Franciscus Vlietland. Voor chirurgische ingrepen geldt per deze datum de volgende verdeling van subspecialisaties over de beide ziekenhuislocaties:

 Franciscus Gasthuis  Franciscus Vlietland
 GE-chirurgie  Hoofd/ halschirurgie
 Traumachirurgie  Liesbreuk, galblaas en navelbreuk operaties
 Vaat/ longchirurgie  Mammachirurgie (sinds oktober 2017)
 Bariatrische Chirurgie*  

*in de loop van dit jaar worden de voorbereidingen gestart voor de realisatie van het Obesitascentrum in Franciscus Vlietland.

In Franciscus Vlietland wordt per 5 maart de afdeling Short Stay geopend voor korte opnames van patiënten die een operatie hebben ondergaan. De huidige verpleegafdeling Chirurgie in Franciscus Vlietland verdwijnt.

In geval van spoed of voor intercollegiaal overleg kunt u voor elk specialisme contact opnemen met de dienstdoende specialist. U hoeft geen rekening te houden met de locatie waar de klinische zorg geconcentreerd is. De dienstdoende specialist die u aan de lijn krijgt overlegt met u welke zorg er op dat moment nodig is en op welke locatie uw patiënt terecht kan. De telefoonnummers van de dienstdoende specialisten vindt u in de Franciscus Artsenwijzer. U kunt de dienstdoende specialist ook via de telefooncentrale bereiken.

Patiënten worden geïnformeerd dat zij bij complicaties binnen 48 uur na ontslag direct contact op kunnen nemen met het ziekenhuis (met de locatie waar de opname heeft plaatsgevonden). De algemene richtlijn blijft dat patiënten bij spoed binnen kantooruren bellen met hun eigen huisarts, buiten kantooruren met de HAP en indien nodig verwijst de huisarts door naar het ziekenhuis.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid