Doorgaan naar hoofdinhoud

Digitaal gezamenlijk consult vakgroep Cardiologie

Afbeelding bij Digitaal gezamenlijk consult vakgroep Cardiologie

De vakgroep Cardiologie start per 25 oktober met de pilot ‘digitaal gezamenlijk consult’. Een digitaal gezamenlijk consult is bedoeld voor het bespreken van casuïstiek van vooraf geselecteerde patiënten met niet-acute problematiek. Afhankelijk van de behoefte van de huisarts wordt de inhoud van het gezamenlijk consult bepaald.

Deze overlegvorm is geschikt bij: 1) onzekerheid over de diagnose of behandeling, 2) een voorgenomen patiëntverwijzing en 3) feedback op het medisch beleid. Een gezamenlijk consult is niet bedoeld voor medische problemen waarbij snelle interventie is vereist, een second-opinion of een advies bij uitslag van diagnostiek. 

Organisatie

Het digitaal gezamenlijk consult vindt plaats middels videobellen en wordt per huisartsengroep georganiseerd zodat meerdere huisartsen tegelijk kunnen aansluiten. Per bijeenkomst wordt een halfuur gereserveerd (16.30 – 17.00 uur) en kunnen maximaal 3 patiënten worden besproken.

Aanmelden en meer informatie

Klik hier voor meer informatie over hoe u uw huisartsgroep kunt aanmelden voor een gezamenlijk consult en welke voorbereiding wordt verwacht.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid